Annons:

Sök

Annons:

Bankkontoret som nyligen stängdes ska göras om till stor lägenhet

Handelsbankens stängda kontor i Virserum ska göras om till en stor lägenhet. Foto: Ossian Mathiasson

Bankkontoret som nyligen stängdes ska göras om till stor lägenhet

Handelsbanken lämnade nyligen sitt kontor i Virserum. Fastighetsägaren, Olaf Lindström på Fabor AB, planerar att förvandla banklokalen till en stor lägenhet på drygt 100 kvadratmeter.
– Vi räknar med att vi kommer bygga om banklokalen till en lägenhet, säger han.

Annons:

Handelsbankens kontor i Virserum stängdes i slutet av juni (30 juni) och kunderna har förflyttats till Vetlanda.

Olaf Lindström, en av delägarna i fastighetsbolaget Fabor AB, berättar att banklokalerna ska göras om till en stor lägenhet på uppskattningsvis 100 kvadratmeter. 

– Vi har inte kommit så långt i planeringen men vi räknar med att vi kommer bygga om banklokalen till en lägenhet. Vi vill bevara de detaljer och den historia som hör till fastigheten, säger Olaf Lindström.

Banklokalen förvandlas till lägenhet

Handelsbanken har ingen verksamhet igång på Virserumskontoret men de har inte lämnat lokalerna än då kontorsmöbler, teknik och säkerhetsprylar finns kvar. Handelsbanken har tagit ner bokstäverna på fasaden, markiserna och informationsskåpet som de har haft i nära anslutning till entrén. 

– Handelsbanken har stängt kontoret men det är i stort sett orört inne i lokalen. Jag vet inte när de kommer lämna lokalen. Det pågår förhandling om hur det ska se ut. Sista juni var sista dagen som de hade öppet och skyltarna togs ner dagen därpå, säger Olaf Lindström.

Ni kan med andra ord inte komma igång med det ni vill göra?

– Nej, vi måste se när de tänker att de är klara och ska lämna lokalerna. Vi ska därefter se till att planera upp hur den nya lägenheten ska se ut. Det blir svårt att få ihop planlösningen så det blir en ganska stor lägenhet på förmodligen 100 kvadratmeter. 

När tror du att lägenheten kan stå klar?

– Svårt att säga så länge jag inte vet när Handelsbanken är klara att lämna, men det är säkert två år bort. Vi behöver bygga om lokalen ganska mycket. Den har inte formen av att vara en lägenhet så det blir en del ombyggnationer. 

Att hitta ett företag som vill hyra en så pass lokal blir svårt, enligt Olaf Lindström. 

– Vi funderade lite kort men vi har kontorshotellet nedanför så det finns lokaler att hyra för mindre slag. Vi inser att den efterfrågan på lokaler finns inte riktigt i Virserum i nuläget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: