Annons:

Sök

Annons:

FASTIGHETSBOLAG I KONKURS – ELKOSTNADERNA DIREKT AVGÖRANDE

Fastighetsbolaget Fabor AB i Virserum har försatts i konkurs. Bolaget ägs av Olaf Lindström, bilden, och Robin Danielsson. Foto: Privat

FASTIGHETSBOLAG I KONKURS – ELKOSTNADERNA DIREKT AVGÖRANDE

Fastighetsbolaget Fabor AB i Virserum har försatts i konkurs. Både privata hyresgäster och företag berörs.
– Det är läget som råder nu, som gjort att vi tagit beslutet. Elkostnaderna blev avgörande, säger delägaren Olaf Lindström.

Annons:

Konkursen registrerades hos Bolagsverket under onsdagen.

– Vi sa att det är bättre att avveckla så tidigt det går, än att vi kör det helt ner i botten, säger Olaf Lindström, som ägt Fabor AB tillsammans med Robin Danielsson sedan oktober 2015.

Bolaget har ägt två hyresfastigheter, en på Esplanaden 4 med totalt fyra lägenheter, varav två står tomma, och en i centrum på Kyrkogatan 2 där tidigare Handelsbankens lokaler står tomma. I övrigt rymmer den fastigheten en lägenhet och två företagslokaler som är uthyrda.

– Vi har haft en del intressenter på Handelsbankens lokal, men ingen just nu. Tanken på sikt var att bygga om den också till lägenheter, säger Olaf Lindström, som numera bor i Norrköping.

Elpriset direkt avgörande

Elkostnaderna blev direkt avgörande, Olaf Lindström och Robin Danielsson såg inte längre någon möjlighet att driva fastighetsbolaget vidare.

– I januari och februari landade elpriset på 5.60 kilowattimmen. Så totalt, med även en del av december inräknat, vill EoN ha 150 000 kronor, varav en del är depositionskrav. De tyckte att vi behövde betala 40 000 kronor i förskott för våren och sommaren, eftersom de bedömde att vi tappar kreditvärdighet. Det blev alldeles för tufft, eftersom vi inte vet heller hur det blir med elstödet till juridiska personer. Då fanns det inget att välja på tyvärr, det blev för dyrt. Vi klarade inte av det, berättar Olaf Lindström.

Hur går dina tankar nu?

– Det är jättetråkigt förstås, det är mycket tid och pengar vi lagt ner på det för att göra det fräsch så vi skulle få in bra hyresgäster. Det är flera lokaler som är nyrenoverade, både privata lägenheter och företagslokalerna gjorde vi i ordning för fem år sedan.

Erik M Gabrielsson på Maze Advokater har utsetts till konkursförvaltare.

– Vi informerade hyresgästerna i förra veckan, säger Olaf Lindström. Vi har förklarat att det här inte ska påverka dem, utan konkursförvaltaren ser till att bolaget drivs vidare. Det bedöms att bolaget kommer att kunna säljas på sikt. Vi får hoppas att det blir en bra köpare för Virserums del.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: