Annons:

Sök
Ena fastigheten såld efter konkursen – har annan plan för bankhuset

Fastigheten på Esplanaden 4 är såld. Foto: Lotta Madestam

Ena fastigheten såld efter konkursen – har annan plan för bankhuset

Konkursförvaltaren har lyckats sälja en av två fastigheter i Virserum efter Fabors konkurs. I hopp om att sälja även bankhuset kommer man bedriva uppsökande arbete under hösten.

Annons:

Flerbostadshuset på Esplanaden 4 är såld. Då köpeskillingen ännu inte är slutbetald kan konkursförvaltaren inte gå ut med uppgifter om vem köparen är. 

Av samma anledning avslöjas heller inte priset köparen fick betala för fastigheten.

– Tillträdesdatum är satt till den 31 oktober och det är först då som köpeskillingen också slutligt måste vara reglerad, skriver Eric Dernegård, biträdande jurist på Maze Advokater i ett mailsvar.

Har gott hopp

Fortfarande har konkursförvaltare Erik M Gabrielsson gott hopp om att säja även bankhuset på Kyrkogatan 2.

– Det finns fortfarande gott hopp om att hitta en köpare, men den allmänna prisutvecklingen på fastigheter påverkar förstås även konkursbon liksom andra säljare, svarar Gabrielsson på mail.

Bearbeta potentiella kunder

Båda fastigheterna ägdes tidigare av fastighetsbolaget Fabor, innan det gick i konkurs i början av mars. Så här långt har inte några anbud på en antagbar nivå inkommit till konkursboet vad det gäller bankhuset och i nuläget är inte heller några visningar inplanerade.

Så under hösten kommer man söka intressenter genom uppsökande arbete.

– Det innebär att konkursboet eventuellt kommer att försöka bearbeta potentiella kunder med så kallad riktade insatser. Rent konkret innebär det att vi under hösten kan komma att behöva ta kontakt med aktörer som vi eventuellt tror är intresserade av att förvärva fastigheten på Kyrkogatan, förklarar Eric Dernegård.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: