Annons:

Sök

Annons:

Besked om hur student och skolavslutningar ska firas dröjer

Det är än så länge oklart hur studenten på Hultsfreds gymnasium ska firas i mitten av juni. Foto: Ossian Mathiasson

Besked om hur student och skolavslutningar ska firas dröjer

Med mindre än två månader kvar till student och skolavslutningar i Hultsfreds kommun dröjer besked om hur det ska firas. 
– Det är för tidigt att säga än, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Annons:

Precis som i fjol kommer årets studentfirande och skolavslutningar inte bli som det brukar. Det är en sak som är säker. Skolorna klurar på hur de lösa den svåra situationen till följd av coronapandemins restriktioner men inget är i dagsläget bestämt. 

Det är mindre än två månader kvar till skolavslutningar och student, vad kan ni lämna för besked till elever och vårdnadshavare?

– Det är för tidigt att säga än. Vi får avvakta till när det närmar sig, säger Martin Snickars. 

När kan det närma sig?

– Vi behöver gå ut med information någon gång i maj men frågan är när vi kan ge några besked. Så fort det bara är möjligt så kommer vi gå ut med information, säger Snickars. 

"Inga smittspridningar efter påsklovet"

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Pär Edgren (M) flikar in: 

– Det är restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten som går över här och de skjuter på det undan för undan. Vi får avvakta och se vad de säger framöver, säger Pär Edgren. 

Snickars berättar att coronaläget på skolorna i Hultsfreds kommun är under kontroll och att det inte blev några smittspridningar på skolenheterna efter påsklovet. 

– Vi hade en ökad smittspridning i Hultsfreds kommun innan påsklovet och såg att antalet coronafall inom förskola och skola steg under vecka 11, 12 och 13. Vi såg att det fanns risker för att det skulle kunna uppstå smittspridning på våra skolor, säger Snickars. 

Det ledde till att Albäcksskolan helt och hållet övergick till fjärrundervisning veckan innan påsklovet medan antalet program som var på plats på Hultsfreds gymnasium minskade vecka 13. 

– Det blev inga smittspridningar på skolenheterna efter påsklovet. Smittspridningen i kommunen har sjunkit och vi får fortsätta hoppas på att det minskar och minskar steg för steg. Det kommer något enstaka bekräftat fall men då har de varit hemma innan och kommer inte till skolan om de har symtom.

Alla högstadieelever är på plats

Som det ser ut just nu har alla elever på Albäcksskolan och hälften av gymnasieeleverna undervisning på plats. 

– Alla högstadieelever har varit på plats sedan efter påsklovet. På gymnasiet är fortsättningsvis 50 procent av eleverna på plats. Det funkar bra att köra varannan vecka på gymnasiet. 

När kan ni släppa på alla elever på gymnasiet?

– Det är en svår fråga. Det behöver fortsätta minska så det blir ett betydligt bättre läge än vad det är i dag. 

Känns det då säkert att ha alla högstadieelever på plats?

– Utifrån elevernas behov så är det viktigt att de är i skolan för att kunna klara av kunskapskraven i olika ämnen. Sedan är det klart att elevernas sociala behov och psykiska mående är viktigt. Vi måste hela tiden följa smittspridningen för att se att det funkar med att ha alla elever på plats. Det har gått bra de två senaste veckorna, men det kan snabbt förändras. Ser vi att det finns risker för smittspridning så måste vi vidta åtgärder.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: