Annons:

Sök

Annons:

Gränshagen förklarar varför beslutet om torghandeln rivs upp

Hultsfred Handel ansvarar för torghandeln i Hultsfred och Niklas Gränshagen förklarar varför de har rivit upp beslutet om en paus på två veckor. Foto: Ossian Mathiasson

Gränshagen förklarar varför beslutet om torghandeln rivs upp

Beslutet om att pausa torghandeln i Hultsfred i två veckor har hävts. Hultsfred Handel förklarar nu varför de har resonerat på så vis och vad som gäller på fredag. 
– Det blir torghandel i en mycket bantad skala på fredag, säger Niklas Gränshagen.

Annons:

Det var i slutet av förra veckan som Hultsfred Handel fattade beslut om att pausa torghandeln i Hultsfred i två veckor på grund av smittorisken under rådande pandemin och regionens skärpta rekommendationer.

I måndags avslöjade vår tidning att torghandeln genomförs på fredag. Nu ger Niklas Gränshagen, ledamot i Hultsfred Handel, sin syn på beslutet att torghandeln kan fortsätta i mindre skala från och med fredag. 

– Hultsfred Handel har idag reviderat sitt beslut angående paus av torghandeln vid ett styrelsemöte. Vi i Hultsfred handel har kommunens fulla förtroende i hur vi sköter torget i Hultsfred. Det är Hultsfred Handel som beslutar om och när det är torghandel, säger Niklas Gränshagen och fortsätter: 

– Vi har ett fåtal handlare som tecknat årsabonnemang som nu får möjlighet att komma, detta gör det möjligt att hålla stora säkerhetsavstånd mellan knallarna. Vi har under veckan och helgen haft en dialog med olika aktörer (handlare, kommunen, torg- och marknadsknallarnas förening). Vi har vägt in deras synpunkter och väljer att lätta lite på vårt tidigare beslut. Vi har fortfarande en pågående pandemi och vi följer regionens skärpta rekommendationer i första hand till och med den 16 maj. Vi hoppas och tror att torghandeln i Hultsfred i framtiden skall fortsätta att utvecklas och bidra till att Hultsfred har ett attraktivt centrum.

Kommunchefen Lars Rönnlund skriver i ett mejl till Dagens Hultsfred att har inte har något att säga om torghandeln.

”Kommunen har inte beslutat att stänga och kan därför inte heller häva ett beslut som vi inte tagit”, skriver Lars Rönnlund i ett mejl. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: