Annons:

Sök

Annons:

Eldsjälens kamp har gett resultat – tror på öppning efter sommaren

Kurt Gustavsson gläds över att Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd satsar på matbutik i Vena. Foto: Ossian Mathiasson

Eldsjälens kamp har gett resultat – tror på öppning efter sommaren

Lifvs har lämnat Vena sedan en tid tillbaka. Vimmerby Campings ägare Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd ser till att matbutikshålet på orten fylls igen. 
– De är väldigt framåt och engagerade, säger eldsjälen Kurt Gustavsson. 

Annons:

Den obemannade butikskedjan Lifvs var för några månader sedan tydliga med att de inte skulle driva vidare sin butik i Vena på grund av ett stort strategiskt omtag. Butiken stängde i slutet av mars. 

"Sticker inte härifrån"

Venabon Kurt Gustavsson har därefter engagerat sig i kampen för butikens framtid i Vena med diverse olika möten. Det dröjde inte lång tid innan det stod klart att en lokal entreprenör hade bestämt sig för att bygga en ny butik på samma plats som Lifvs-butiken låg. 

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd, som driver Vimmerby Camping, ska starta en ny butik i Vena i form av ett Attefallshus på 35 kvadratmeter. 

– Hampus och Elisabeth tar på sig mycket och det händer grejer kring dem så man kan ju vara lite orolig att det blir för mycket. De har koppling till orten och eftersom de driver campingen i Vimmerby så sticker de inte härifrån. Jag tycker att det känns riktigt bra. Jag tror att det tar lite längre tid än vad vi hade hoppats på med tanke på att de har så mycket andra projekt, säger eldsjälen Kurt Gustavsson. 

Tror på öppning efter sommaren

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd hoppas på att kunna öppna butiken under 2021.

– Ja, den måste öppna under 2021. Från början var tanken att vi skulle öppna före sommaren när vi hade flera alternativ. De andra alternativen kunde starta omkring 1 juni men då körde de dit en färdig barack. Det var en företagare som hade en butik som var reserverad för oss. Det var storleken som avgjorde att vi valde Hampus och Elisabeth, säger Gustavsson. 

Han tror att butiken kommer öppna efter sommaren. 

– Jag hoppas på augusti-september. Butiken ska byggas också och det är fortfarande inte klart med bygglov men de har en byggare som ska göra jobbet så fort de får klartecken. Det kommer rulla på när de får klartecken från kommunen. Det ska sättas in frys och kyl och beställas hem varor så det går inte på en gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: