Annons:

Sök

Annons:

Klart med ny ägare av Matlådan –

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd har klart med ny ägare till Matlådan. De kommer presenteras på ortens julmarknad den 4 december.

Klart med ny ägare av Matlådan – "De bor nära"

Det är klart med ny ägare av butiken Matlådan i Vena. Nuvarande ägarna Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd kommer presentera vem det är på ortens julmarknad.

Annons:

Paret hade som tanke först att ordna en egen julmarknad kring obemannade butiken Matlådan.

– När vi började planera visste vi inte att det fanns en marknad som var på gång, som Vena Hembygdsförening, Sparbanken och andra aktörer arrangerar.

– Så det kändes förstås dumt att ”konkurrera” genom att göra samma sak, så vi hoppar på samma tåg den 4 december, säger Hampus Thorstensson.

Presentera nya ägarna

Då kommer man ha en massa roligt som händer i butiken – och det stora blir att samtidigt presentera de nya ägarna av Matlådan.

– Det tänkta officiella övertagandet sker 15 december, men vi gör presentationen i samband med julmarknaden, säger Hampus Thorstensson, som inte vill gå ut med namn i nuläget.

Kan du avslöja något om nya ägarna?

– De har anknytning till Vena, de har vänner och bekanta på orten och brinner för projektet. De bor väldigt nära.

I kommunen?

– De bor nära…

Oväntat stort intresse

Intresset för att överta Matlådan blev stort direkt sedan butiken lagts ut till salu. Rent av överraskande stort.

– De som kommit till den intressenivån att de fått prospekt skickat till sig är 14 stycken. Räknar vi samman de som visat intresse, men att det runnit ut i sanden efter första samtalet, så är det totalt 25 stycken.

– Så från vår sidan blev det lite så att vi kunde välja vad som kändes mest rätt i hjärtat och vi har landat jättebra i den här nya ägarkonstellationen som kommer bli, tillägger han.

Stor tillförsikt

Så Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd har stor tillförsikt inför vad som kommer hända. 

– Vi har haft en fantastisk resa med Matlådan, men är övertygade om, att om vi är division tre, så kommer plötsligt division ett och knackar på dörren till allsvenskan med engagemang och driv. Vi har drivit en lokal lanthandel, de kommer ta det till en nivå som är mer funktionell under en längre tid, säger Hampus Thorstensson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: