Annons:

Sök

Annons:

LOKALA BUTIKEN TILL SALU – DÄRFÖR SÄLJER PARET

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd har beslutat sig för att sälja den obemannade butiken Matlådan i Vena. Foto: Lotta Madestam

LOKALA BUTIKEN TILL SALU – DÄRFÖR SÄLJER PARET

Matlådan i Vena är till salu. Ägarna Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd har beslutat sig för att sälja den obemannade butiken.
– Vi kommer att ta den tid vi behöver på oss, för att hitta rätt person som vill ta över, säger Hampus Thorstensson. 

Annons:

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd har drivit Matlådan i Vena sedan i mitten av september förra året, då den obemannade butiken invigdes till Venabornas stora glädje.

Hur har butiken gått det här första året?

– Jättebra, den har faktiskt gått med vinst. Det trodde vi verkligen inte, utan vi vet att de första tre åren brukar vara riktiga hundår med alla företag man startar. Man behöver lägga den extra tiden, man behöver tumma på vad man själv tar ut i lön och spara och kämpa. Men Matlådan har, trots att vi haft en anställd från dag ett, varit självfinansierad.

Beslutat sig för att sälja

Så sent som i förra veckan tog paret beslutet att sälja butiken. De motiverar sitt beslut med att de ska få tillökning i familjen.

– Vår personliga vardag har sedan invigningen förändrats där vi nu går in i slutskedet innan familjen växer med en nytillkommen bebis, säger Hampus och fortsätter:

– Vi driver många olika verksamheter, där huvudfokus ligger på campingen i Vimmerby. Nu när familjen växer behöver vi omprioritera lite, hur våra dagar ska se ut.

En anställd

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd har haft en anställd på 40 procent, som går på en annan tjänst i februari.

– Matlådan är verkligen vårt skötebarn, där vi varit med genom precis hela processen, så vi har ett långsiktigt tänk med det. Vi har inte bråttom att sälja, utan kommer säkerställa att butiken får vara kvar. Så det viktiga är inte om vi säljer butiken i morgon eller om ett år, utan vi är måna om att Vena får behålla sin butik. Drömmen är att hitta någon med lokal förankring i Vena, säger Hampus som understryker att det här beslutet inte är förknippat med någon kris.

– Med de nya elpriserna och den nya verklighet som är, så är Matlådan fortfarande ett stabilt bolag som inte går på knäna av elpriset. Det är därför vi känner att vi kan ta den tid vi behöver, för att hitta rätt person.

Vad vill ni sälja butiken för?

– Vi vill gärna inte presentera ett pris i dagsläget, säger Hampus Thorstensson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: