Annons:

Sök

Annons:

LOKALT FÖRETAG KAN TÄNKA SIG ATT KÖPA RIVNINGSHOTADE HYRESHUS

Virserum Bostäder & Fastigheter har öppnat upp för att köpa de rivningshotade hyreshusen på Bastugatan i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

LOKALT FÖRETAG KAN TÄNKA SIG ATT KÖPA RIVNINGSHOTADE HYRESHUS

Ett 50-tal lägenheter på Bastugatan i Virserum kan bli föremål för rivning. Virserum Bostäder & Fastigheter AB har erbjudit sig att köpa fastigheterna Väduren 4 och 5 för en symbolisk summa.
– Varför inte utveckla istället för att avveckla, frågar sig Oscar Anderson och Christofer Sakshaug. 

Annons:

Dagens Hultsfred har rapporterat flitigt om Hultsfreds Bostäders planer på att riva fastigheterna Väduren 4 och 5 på Bastugatan i Virserum.

Det är planer som har fått en hel del kritik. Nu kan vår tidning berätta att Virserum Bostäder & Fastigheter AB har skickat ett mejl till alla ledamöter i kommunstyrelsen och erbjudit sig att köpa de rivningshotade hyreshusen för en symbolisk summa. 

– Vi lovar sedan att gå över fastigheterna och utföra kompletta stambyten, se över värmesystem och övriga renoveringar som behöver göras för att fastigheten ska få ett fint och trevligt inre och yttre, säger Oscar Anderson och Christofer Sakshaug. 

Så ser deras planer ut

De lokala företagarna har redan långt framskridna planer på hur de ska gå till väga med hyreshusen. 

– Vi föreslår att fastigheten Väduren 5 renoveras och byggs om till ett modernt vandrarhem med kontor och konferensrum, vilket gör det till ett bra val för företag med anställda som behöver resa i jobbet. Väduren 4 skulle kunna delas upp i vanliga bostadslägenheter samt handikappanpassade lägenheter som kan användas som trygghetsboende i de delar där det finns hiss. De stora grönytorna som hör till fastigheten gör det möjligt att iordningställa gemensamma ytor för planteringar och växthus såväl som plats för lek och samvaro, säger Anderson och Sakshaug. 

De föreslår också att man i samband med ett överlåtande skriver avtal om hur verksamheten i fastigheterna får bedrivas för att inte personer med ekonomisk problematik från andra kommuner ska kunna få ett hyreskontrakt och därmed bli en belastning för kommunen ekonomiskt. 

"Låt oss istället renovera dem"

De tycker att Hultsfreds kommuns målsättning bör vara att utveckla kommunens orter, inte avveckla dem. 

– Att låta oss ta över fastigheterna under ovan nämnda premisser skulle dessutom spara kommunen många miljoner jämfört med att riva fastigheterna. Samhället genomgår just nu en stor förändring i och med pandemin och en av konsekvenserna som vi kan se på förfrågningarna som kommer in till oss är att människor från städer söker sig ut på landsbygden då de till stor del kan arbeta hemifrån och inte behöver bo i stan för att det ska fungera. Istället för att riva fastigheterna för att undvika social dumpning, låt oss istället renovera dem och erbjuda bra boenden som gör att vi får inflyttningar i kommunen av människor med arbete och inkomst som istället kan vara med och bidra genom att betala sin inkomstskatt till kommunen.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: