Annons:

Sök

Annons:

Äldre man ramlade ut genom fönster – ingen kritik riktas mot kommunen

Hultsfreds kommun får ingen kritik efter vårens olyckshändelse där en äldre man ramlade ut genom ett fönster på ett särskilt boende i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

Äldre man ramlade ut genom fönster – ingen kritik riktas mot kommunen

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har avslutat ärendet vad gäller den man som ramlade ut från sitt fönster på tredje våningen på särskilt boende i Virserum i mars.

Annons:

En äldre man på ett särskilt boende i Virserum föll i början av mars ut från ett fönster på tredje våningen. Socialförvaltningen startade med en gång en lex Sarah-utredning som gick vidare till IVO för hantering. 

IVO avslutar ärendet och kommer inte vidta några ytterligare åtgärder. De bedömer att kommunen har fullgjort sin utrednings- och anmälningsskyldighet, identifierat bakomliggande orsaker till det som har inträffat och vidtagit och planerat att vidta åtgärder för att förhindra att något liknande inträffat igen. 

– IVO tycker att vi har gjort vad vi ska. De har avslutat utredningen och tycker att vi har hanterat skyndsamt och gjort den utredning som krävs av oss. De har inte kommit med några vidare krav på oss utifrån utredningen. Vi kan inte hitta något annat än att det var en ren olyckshändelse. Vi ska vara lite mer noga när vi kanske ser att någon förändras i sitt beteende så vi gör en tydlig riskanalys. Vi har kommit in med en del åtgärdsförslag för att det inte ska upprepas, säger socialchefen Ann-Gret Sillén. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: