Annons:

Sök

Annons:

Uppskattat event är tillbaka – har trappat upp programmet

Kalle Sellbrink, Rosenfors Musikkår ihop med Venas, Annemo Grahm som släppt sin första bok och över 40 konstnärer och konsthantverkare i Kreativa rummet är smakprov Emil Elofsson kan ge inför Kulturnatta. Foto: Arkivbilder/Lotta Madestam

Uppskattat event är tillbaka – har trappat upp programmet

Första upplagan av Kulturnatta får en fortsättning i kväll. Redan om några timmar inleds evenemanget i Hultsfreds centrum med en brasiliansk slagverksgrupp och ett stort antal aktiviteter för liten och stor.

Annons:

Det var premiär för evenemanget med namnet Kulturnatta förra året.

– Det var väldigt uppskattat och det kom jättemycket folk. Då hade vi det i samband med Hultsfredsdagen, så dagen blev väldigt lång. Därför gör vi det vid ett eget tillfälle, så får kommuninvånarna två evenemang, säger Emil Elofsson, koordinator på kultur- och fritidskontoret.

I år har man trappat upp det hela ytterligare, med betydligt mer som händer.

– Ja, det har vuxit rejält, säger Emil Elofsson.

Aktiviteter på flera platser

Evenemanget inleds med den sju man stora brasilianska slagverksgruppen Batucalma från Kalmar som kommer gå över gågatan spelandes, för att fortsätta utanför kulturhuset Valhall, där många av aktiviteterna äger rum. Men också på övriga kulturaktörer i centrum, biblioteket, Svenskt Rockarkiv, Kopparslagaren och Hotell Hulingen händer det saker under Kulturnatta.

För att ge några exempel finns det ansiktsmålning, racingsimulatorer, utställning, man kan prova på att tova ull, titta på konst och konsthantverk i Kreativa rummet, träffa författarna Fredrik Loberg och Annemo Grahm, tidigare Hultsfred som släppt sin första bok, ta en bild vid en fotovägg, Rosenfors och Vena Musikkår ger en vårkonsert, filmen ”Katten Gustaf” visas för barnen och Kalle Sellbrink tillsammans med Carl Lidberg framför en hyllning till Abba under en akustisk konsert. Bland mycket annat.

Vad vill du säga om programmet?

– Jag tycker det känns jättebra, det är varierat och blandat med många olika kulturyttringar för alla olika åldrar. Det finns något för alla tror jag, säger Emil Elofsson.

Alla ska kunna ta del av det

Kultur- och fridsförvaltningen har bestämt att det ska bli årligen återkommande. 

– Syftet är att alla ska kunna ta del av olika saker gratis och fritt. Det känns jättebra, det är nästan det bästa av allt. Som förra året när vi visade barnbio, då kom det någon som aldrig varit på bio tidigare. Alla har inte samma förutsättningar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: