Annons:

Sök

Annons:

Efter ett år som ägare ska Jakop utveckla järnaffären –

Carina Ärleskog, som jobbar i butiken, och dess ägare Jakop Ståhlgren var tidigt överens om att satsa på olika miljöer och torg. Nu ska butiken utvecklas ytterligare, satsningen ligger en månad bort ungefär. Foto: Lotta Madestam

Efter ett år som ägare ska Jakop utveckla järnaffären – "Dags att ge den lite extra fokus"

Lagom till ettårsjubileet som ägare till Nya Järnboden satsar Jakop Ståhlgren på butiken.
– Det har varit ett hysteriskt år på byggsidan till följd av pandemin, nu känner jag att det är dags att ge järnaffären lite extra fokus, säger han.

Annons:

Jakop Ståhlgren blev ägare till bygghandeln i Virserum i oktober 2020 och den 1 mars året därpå slog han upp dörrarna till Nya Järnboden, sedan systrarna Lina Fransson och Sara Fransson länge sökt efter någon som ville ta över deras fars butik.

Butikerna slogs ihop i ett bolag som fick namnet Virserums Järn & Byggprodukter.

Lagom till järnaffärens ettårsjubileum har Jakop Ståhlgren bestämt sig för att utveckla butiken. Satsningen är ungefär en månad bort, om allt går som han vill.

– Till följd av pandemin har det senaste året knappast varit ett normalår, utan det har varit rätt hysteriskt. Jag tänker att har vi överlevt det, så klarar vi nog allt. Mitt fokus har legat mer på bygghandeln, så nu är vi inkörda där, och då känner jag att vi behöver utveckla järnaffären.

Hur ser dina planer ut?

– Vi kommer bygga om, för att lansera en ny avdelning den 1 april är tanken. Vad den kommer bestå av vill jag vänta med att berätta, utan man får hålla koll på sociala medier, säger Jakop Ståhlgren och fortsätter:

– Jag och Carina Ärleskog, som jobbar i butiken, sa tidigt att vi vill satsa på olika miljöer och torg i butiken, för att göra den modernare. Nu ska det bli ännu mer av det tänket på markplan i butiken, för att göra det mer öppet och överskådligt, med lite roligare produkter att titta på. Medan det blir mer en hyllmiljö nere i källaren.

Hur har verksamheten utvecklats under första året?

– Omsättningen har varit över förväntan. Vi drog ju igång i en tid när folk inte skulle gå i butiker. Allt eftersom folk börjat hitta in igen har omsättningen stigit gradvis. Jag är glad att jag tog över båda företagen och slog ihop dem till ett bolag. Det har slagit väl ut, för när byggnationen lugnade ner sig lite till följd av stigande priser, har vi haft en försäljning i järnaffären som vägt upp det hela.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: