Annons:

Sök

Annons:

HAN TAR ÖVER BUTIK SOM FÅR NYTT NAMN I VIRSERUM

Jakob Ståhlgren tar över bygghandelsbutiken i Virserum och Virserums Järn och Byggprodukter slår upp portarna på måndag. Foto: Privat

HAN TAR ÖVER BUTIK SOM FÅR NYTT NAMN I VIRSERUM

Jakop Ståhlgren, 37, tar över bygghandelsbutiken på Bonaregatan i Virserum och får tillträde på måndag. Det nya namnet blir Virserums Järn & Byggprodukter AB. 
– Nu vågar jag äntligen säga att det blir av, säger Jakob Ståhlgren. 

Annons:

Den lokala bygghandelsbutiken i Virserum, som i folkmun går under namnet Bygg & Handel, får en ny ägare. 

Hans Ståhlgren och Mikael Torstensson har bestämt sig för att sluta och gå i pension. Virserumsbon Jakop Ståhlgren har registrerat ett nytt företag som tar över verksamheten under namnet Virserums Järn & Byggprodukter AB från och med måndag. Det rör sig om ett inkråmsköp där han har köpt företagets tillgångar. 

– Det är något som jag har drömt om i många år, det har varit i aktuellt i sju-åtta år. Jag började jobba i butiken för 18 år sedan och stannade kvar i tolv år så det är klart att diskussionerna gick om ett övertagande innan jag slutade, säger Jakop Ståhlgren. 

Så ska butiken utvecklas

Han har jobbat med andra saker sedan dess och nu ser han fram emot att driva en butik på egen hand.  

– Det är en tredjedel av mitt verksamma liv som har spekulerats i detta övertagande. Det är en bransch som jag har varit i under nästan hela mitt liv och nu kom tillfället. Det är ett yrke som jag känner mig väldigt säker på, säger Jakob Ståhlgren och fortsätter:

– Hans och Mikael känner att de börjar bli klara eftersom de har kommit upp i pensionsålder och vill inte bli utburna på bår. Det är en möjlighet som öppnas upp för mig och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Hur vill du sätta din prägel när du tar över butiken?

– Jag kommer anamma det jag har lagt till i namnet med mer järnhandel. Järnaffären i Virserum är nedlagd så jag kommer fokusera på det. Jag vill ha fritidsprodukter som man kan hitta i en järnhandel. 

Aktuellt med fler anställda 

Jakop Ståhlgren kommer driva företaget med en anställd till att börja med och är öppen för fler anställda på sikt. 

– Jag kommer behöva bredda personaldelen. Det kan snabbt ändra sig och bli tre anställda beroende på hur det känns med belastningen. Vi ska inte hamna efter med kunderna.  

Vad har du för känsla inför måndagens öppning?

– Det ska bli kul att slå upp dörrarna och det kommer bli bra. Älgjaktsveckan väntar nästa vecka så det blir kanske lite lugnt i början. Jag planerar en invigning lite längre fram. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: