Annons:

Sök

Annons:

HAN BYGGER NY RESTAURANG I HULTSFRED

I den här byggnaden blir det ny restaurang på sikt. Foto: Lotta Madestam

HAN BYGGER NY RESTAURANG I HULTSFRED

Leif Sörensens första etapp med företagslokaler är snart inflyttningsklara. Nu kan vi berätta att han på samma område bygger upp en helt annan verksamhet. Anncott Fastigheter har köpt den mindre byggnaden av kommunen och kommer att bygga om den till restaurang.
– Det känns roligt att prova något nytt, säger han.

Annons:

Sedan Metropols restaurang bommades igen har den här delen av Hultsfred stått utan restaurang. Inom det närmaste året blir fyller Leif Sörensen tomrummet. Den mindre byggnaden på industrifastigheten Batteriet har köpts från kommunen och kommer att byggas om till restaurang – bara några stenkast från några av kommunens största industrier. Kommunen å sin sida köpte nyligen huset, i folkmun kallat handelsträdgården, för 600 000 kronor.

– Det ligger en byggnad i anslutning till våra lokaler i handelsområdet och vi har köpt den av kommunen. Tanken är bygga en restaurang där och jag tycker att det är ett av Hultsfreds bästa lägen så som utvecklingen ser ut just nu. Vi försöker hitta en arrendator och vi har lite klor ute och letar lite.

"Helt nytt för mig"

När verksamheten kan vara igång är osäkert.

– Det kan handla om årsskiftet eller till och med nästa vår. Vi behöver bygga om och göra om fastigheten.

För Sörensen blir det en helt ny verksamhet.

– Det är helt nytt för mig och det ska bli roligt att prova något nytt. Kommunen tycker att det här behövs sedan de lade ned vid Rock City och man tycker att det finns för lite matställen. Med tanke på det känns det spännande. Hittar vi rätt krögare blir det säkert bra.

"Ett av de bästa lägena"

Jerker Ekelund är försäljningsansvarig för Klar Kvadrat – Sörensens koncept för företagslokalerna.

– Med tanke på allt som händer i Hultsfred nu är det ett av de bästa lägena tycker jag. Hittar vi rätt krögare kommer det bli riktigt bra och vi har lite kontakter ute. Det kommer bli en grymt fin restaurang med fin omgivning och fin uteservering, säger han.

Vad restaurangen ska ha för koncept är oklart.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: