Annons:

Sök

Annons:

  • Byter lokal för sin sushisatsning – därför dröjer öppningen

    Hassan Ghourbani byter lokal för sin sushisatsning i Hultsfred och öppnar istället i konditoriets tidigare lokal på gågatan. Foto: Privat

  • Byter lokal för sin sushisatsning – därför dröjer öppningen

    Hassan Ghourbani. Foto: Privat

  • Byter lokal för sin sushisatsning – därför dröjer öppningen

Byter lokal för sin sushisatsning – därför dröjer öppningen

Hassan Ghourbani byter lokal för sin sushisatsning i Hultsfred. Nu är planen istället att öppna restaurang i tidigare konditoriets lokal.
– Det underlättar mycket för oss, säger han.

Annons:

Det har dragit ut på tiden rejält. Hassan Ghourbani skulle till att börja med öppna Hultsfred Sushi tillsammans med sin vän Reza i lokalen på hörnet av Bryggerigatan 9, som tidigare rymt butiker av olika slag.

Nu är det dock bestämt att Hassan och Reza byter lokal för restaurangen. De flyttar lite längre in på gågatan, till lokalen där det varit konditori.

– Vi har tyvärr förlorat mycket tid, månaderna går, säger han.

Än syns inget som vittnar om att det ska bli en sushirestaurang i Hultsfred, mer än lappar på fönstren.

Vad är det som fördröjt?

– Det har dragit ut på tiden med alla tillstånd som behövs för att byta verksamhet i lokalen. Först sas det att vi inte behövde bygglov, men så behövde vi det, så det har inte hänt någonting, förklarar Hassan Ghourbani och fortsätter:

– Här ska det, vad vi förstått, inte behövas bygglov för att starta, så vi sparar mycket tid på lokalbytet, det är samma fastighetsägare, och vi kan ta över en del möbler och annat.

När räknar ni med att kunna öppna?

– I juli, jag hoppas i alla fall att vi ska klara det. Det är ju semestertider, så jag hoppas inte det fördröjer leveranser och annat. Men jag tänker att vi ska komma igång så fort som möjligt. 

Stort gensvar

Det var redan i februari som Dagens Hultsfred berättade om att Hassan Ghourbani undersökte intresset för en sushirestaurang i Hultsfred. Gensvaret blev stort, folk välkomnade satsningen. Men – sedan har det som sagt inte hänt så mycket som tagit etableringen framåt.

Hur känns det nu när din satsning tagit ett viktigt steg framåt?

– Nu börjar jag känna mig hoppfull. Jag tänker "nu kör vi". Lokalen känns riktigt bra, det hade varit svårt att komma igång i den andra.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: