Annons:

Sök

Annons:

IAC mångmiljoninvesterar – så många nya medarbetare behöver man

IAC växer med två nya gjuterilinor, som köpts från ett företag som gått i konkurs. Flytten påbörjas omgående och investeringen beräknas ge mellan fem och tio jobb under en tvåårsperiod. Foto: Lotta Madestam

IAC mångmiljoninvesterar – så många nya medarbetare behöver man

Två gjuterilinor från ett konkursat företag i Blekinge flyttas till IAC och förväntas ge uppemot tio nya jobb på sikt, när företaget fortsätter investera i sin fabrik i Hultsfred.
– Det här visar att IAC fortsätter tro på Sverige och i synnerhet Hultsfred, det är glädjande, säger VD Dan Nilsson.

Annons:

Av IAC:s totalt fyra fabriker i Sverige och en i Estland är den i Hultsfred bolagets största. Nu satsar man vidare genom att investera i två nya gjuterilinor, som flyttas från Fuel Tech Sweden i Ronneby som gått i konkurs. Något som Vimmerby Tidning var först med att berätta.

– Det är förstås tråkigt för dem, men vi fick en fin möjlighet. Hultsfred får två väldigt moderna, kompletta gjuterilinor med CNC-maskiner kopplade med robotar sedan vi vann budgivningen, berättar Dan Nilsson.

Tar månader att flytta

Flytten beräknas ta uppemot tre-fyra månader eftersom semestern kommer emellan och maskinerna är väldigt stora. Det rör sig om två Bühler 900-tonsmaskiner, som Dan Nilsson uppger att man kommit över till ett, som han säger, vettigt pris.

– Hade vi köpt dem helt nya hade det handlat om en investering på 40-50 miljoner kronor. Det här visar att IAC fortfarande tror på Sverige och i synnerhet Hultsfred, det är glädjande, säger Dan Nilsson.

– Det är dessutom kul att vi utvecklas för Hultsfreds kommuns del, som vi har ett jättebra samarbete med och hyrt av alla år, så det är positivt för alla parter.

Ger fem till tio nya jobb

Enligt Dan Nilsson kommer den här satsningen i kombination med att man fått flera andra affärer resultera i ett behov av flera nya medarbetare.

– Tittar vi rimligt på det rör det sig om mellan fem och tio arbetstillfällen. Fast det är under en tvåårsperiod, det är den tiden vi behöver för att växla upp när det är så stora affärer vi vunnit, säger Dan Nilsson som inte vill gå in närmare på vilka affärer det rör sig om.

– En nyanställning är redan gjord. Eftersom det här är vårt största projekt i Hultsfred efter pulverlackeringen, så har vi anställt en projektledare som är på plats.

Hur känner du inför att ni bidrar till nya arbetstillfällen i en tid när det pratas om att vi är på väg in i en lågkonjunktur?

– Vi ämnar fortsätta växa även om energikostnaden är en utmaning. Det gäller att lyfta blicken längre fram än nästa halvår, man måste våga se framåt. Jag ser det som extra glädjande i dessa tider, att det går i rätt riktning och att vi kan nyanställa så det inte är varsel och annat, utan att vi kan satsa vidare i Hultsfred.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: