Annons:

Sök

Annons:

  • Arvid går i pappas fotspår och startar eget i nöjesbranschen

    19-årige Arvid Johansson har startat företaget Edward Entertainment AB med ambitionen att bli en flitigt bokad DJ. Foto: Lotta Madestam

  • Arvid går i pappas fotspår och startar eget i nöjesbranschen

    Går i pappas fotspår. Från slutet av 1980-talet till några år in på 2000-talet var Carl-Anton en flitigt bokad DJ. Nu har sonen Arvid Johansson slagit in på samma bana. Foto: Lotta Madestam

  • Arvid går i pappas fotspår och startar eget i nöjesbranschen

    Carl-Anton och Arvid går igenom spelplanen från andra halvan av 1993, som visar runt 70 spelningar på sex månader. "Det vore roligt att bli mer bokad", säger Arvid om utmaningen att klå pappa. Foto: Lotta Madestam

  • Arvid går i pappas fotspår och startar eget i nöjesbranschen

    Det gamla spelschemat från andra halvan av 1993, som visar vitt skilda spelningar. Foto: Lotta Madestam

  • Arvid går i pappas fotspår och startar eget i nöjesbranschen

    Går i pappas fotspår. Carl-Anton Johansson och Arvid Johansson. Foto: Lotta Madestam

Arvid går i pappas fotspår och startar eget i nöjesbranschen

19-årige Arvid Johansson från Målilla går i pappa Carl-Antons fotspår. Nu har han startat eget företag med ambitionen att bli en flitigt bokad DJ. Han vet exakt när den där speciella känslan infann sig och han bestämde sig för vad han vill göra.
– Min studentfest blev avgörande, säger han. 

Annons:

Det råder ingen tvekan, det är en målmedveten 19-åring som tar emot hemma på Stationsgatan i Målilla. 

Han har bilden klar för sig, vad han vill med sitt liv. Det blev uppenbart för honom på studentfesten hemma i trädgården.

– Pappa hade anlitat Brinkenstjärna, som dessutom tog med sig Nano. Man kan säga att det var då jag förstod vad det innebär och det verkligen gick upp för mig vad jag vill hålla på med. Det var en så häftig känsla att se honom spela och integreras med folket, berättar Arvid.

Blev som en aha-upplevelse

Där och då föddes en lust att verkligen förverkliga tanken att bli en etablerad discjockey.

Så den 6 september fick nöjesbranschen i Hultsfred ett tillskott i Edward Entertainment AB. Edward från Antons andranamn, därav företagsnamnet.

– Efter studenten från byggprogrammet är tanken att jag ska använda mig av mina kunskaper och börja erbjuda mina tjänster som konsult vid byggprojekt, vid tillfälliga toppar. Det egna företaget ska jag så här i inledningsskedet ha vid sidan av, men ambition är att kunna leva på det i en framtid. Plus att jag hyr ut anläggningar och sätter upp ljud och ljus åt andra. I liten skala till att börja med, men det hoppas jag också ska växa.

Går i pappas fotspår

Intresset för musiken går i arv kan man säga. Från slutet av 1980-talet till några år in på 2000-talet jobbade Carl-Anton som dj, ofta ihop med Lasse Rönnlund. Och var just det sonen hoppas bli – flitigt bokad.

Carl-Anton plockar fram en spelplan från andra halvan av 1993 och får det till runt 70 spelningar. Det vid sidan av ett heltidsjobb.

– Klart det var slitsamt. Ofta jobbade man varenda helg, man kom hem fram på morgonen, konkade och bar på all utrustning och då var det ju vinylskivor jämfört med idag när man i stort sett har en Ipad med sig, säger Carl-Anton och fortsätter:

– Men det gav mig otroligt mycket i livet och det var så roligt att få glädja andra. Man får ju snabb respons, spelar man dåligt dansar ingen. Det var både en bra utbildning och glädjefyllt att hålla på med.

Så nu går du in med målsättningen att bli mer bokad Arvid?

– Ja, det hade varit roligt, säger han och skrattar inför utmaningen att klå pappa. Konkurrensen verkar inte vara lika stor längre. Under pandemin tycks det vara många dj:s som fått dra sig tillbaka och göra annat istället.

Vad är ditt drömscenario?

– Att jag ska göra mig ett namn, så Edward Entertainment är det första man tänker på när man ska ordna en fest. I närtid tänker jag att det vore roligt att få spela på afterski i Sälen som pappa gjorde. Det hade varit riktigt roligt.

Ligger i släkten

Man kan tänka att det skulle kunna kännas nervöst att starta eget företag som 19-åring, men det skrämmer inte Arvid Johansson. 

Han är från en företagarfamilj där både pappa, mamma och storebror är egenföretagare, morfar och farfar före detta.

– Det ligger i släkten. Det är inte ett så stort steg för oss och nu kan ju vi dessutom backa upp Arvid med våra erfarenheter och kunskaper även om branschen ändrat sig, säger Carl-Anton som har ett projekt tillsammans med Arvid att se fram emot i november, men det vill de avvakta att berätta mer om.

Börjat boka upp i kalandern

Annars står en spelning på helgens GP först på tur för Arvid och i kalendern finns både privata fester och bröllop inplanerade så här långt.

– Det är mycket roligt som väntar honom, säger Carl-Anton uppmuntrande. Mitt absolut starkaste minne är från när Sverige tog VM-brons 1994. Vi hade riggat upp hela Strand med tv-apparater, det var hur mycket folk som helst och hur bra väder som helst. Att då få gå in och börja spela ”När vi gräver guld i USA”, det var euforiskt.

Det finns många historier Arvid Johannsson lyssnat till – och inspirerats av till att nu ta steget att själv bli discjockey.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: