Annons:

Sök

Annons:

  • Näringslivet flaggar för ökad oro – satte fokus på brott och trygghet

    Brott och trygghet var temat på torsdagens näringslivsträff på Rock City. Linus Ivarsson, kommunens trygghets- och säkerhetschef, genomförde en anonym enkät för att få svar på bland annat hur många företagare som känner sig otrygga. Foto: Lotta Madestam

  • Näringslivet flaggar för ökad oro – satte fokus på brott och trygghet

    Kommunchef Håkan Karlsson delade med sig av nuläget i kommunen. Han skickade bland annat med rådet "sluta upp att vara naiva, så minskar risken att era företag ska drabbas av brott". Foto: Lotta Madestam

Näringslivet flaggar för ökad oro – satte fokus på brott och trygghet

I Svenskt Näringslivs ranking placerade sig Hultsfreds kommun på plats 280 av 290 på området brott och trygghet.
– Vi såg redan förra året att det är ett område som vi behöver utveckla och nu visade det sig ännu tydligare att det är rätt av oss att försöka göra det bättre, säger Frederika Svensson.
Det var ett av skälen till att just brott och trygghet var temat på torsdagens näringslivsträff på Rock City. 

Annons:

Det här frukostmötet var en uppföljning på vårens träff hos Axelssons i Aby, där elfrågan stod i fokus. Nu satte man strålkastarljuset på ett annat högaktuellt tema – brott och trygghet.

I flera rapporter flaggar näringslivet för ökad oro i just dessa frågor.

– Nu ville vi erbjuda en arena för att samlas kring det här temat. Och framför allt diskutera vidare hur vi kan jobba framåt med brott- och trygghetsfrågan i framtiden för att göra det bättre, säger Frederika Svensson, näringslivssamordnare på Hultsfreds kommun.

Vill få en grund att stå på

Linus Ivarsson, kommunens trygghets- och säkerhetschef, var moderator och berättade om hur kommunen arbetar i frågan. Han genomförde också en enkät för att få svar på allt ifrån hur många företagare på plats som känner sig otrygga till hur många som utsatts för brott. En annan fråga var hur man vill gå vidare? 

Ett konkret önskemål som lyftes upp var att man efterfrågar ett nätverk för att underlätta att komma i kontakt med dels varandra, dels med kommunen.

Nu hoppades Linus Ivarsson att torsdagens möte ska bli starten på en dialog, så man får en grund att stå på för det fortsatta arbetet.

– Det var ett startmöte och det kändes att det finns en vilja i rummet att få till en samverkan och kontinuitet, så det tror jag kommer bli bra.

Finns det någonting konkret, som du känner kan bli det första att ta tag i?

– Nu ska jag först sätta mig och fundera på allt som kommit fram här idag. Men det var tydligt att kommunikation och dialog mellan företagen och Hultsfreds kommun upplevs som väldigt viktigt, så där måste vi börja.

Medverkade via länk gjorde Företagarnas Pontus Lindström, expert på lokalt företagsklimat och brott mot företag. På plats var också kommunpolis Håkan Karlsson som bröt ner ämnet på lokal nivå och gav en lägesrapport hur det ser ut i Hultsfreds kommun, där narkotikabrotten är vanligast för närvarande.

Han hade ett råd att skicka med till företagarna:

– Sluta upp att vara naiva, så minskar risken att era företag ska drabbas av brott.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: