Annons:

Sök

Annons:

OMFATTANDE VARSEL VID STORT FÖRETAG I JÄRNFORSEN

Plannja med verksamhet i Järnforsen lägger ett stort varsel och 45 personer riskerar att bli av med sina jobb. Foto: Ossian Mathiasson

OMFATTANDE VARSEL VID STORT FÖRETAG I JÄRNFORSEN

Plannja är ett av Hultsfreds kommuns största företag. Nu lägger företaget ett stort varsel och 45 jobb inom koncernen hotas.

Annons:

Plannjas 180 medarbetare i hela landet fick information om varslet under onsdagen. Enligt Vimmerby Tidning, som var först med att rapportera om neddragningen, riskerar 45 anställda inom Plannja i Sverige att bli av med sina jobb.

Fördelningen är i dagsläget inte bestämd utan det blir en förhandling som arbetsgivaren får ta med facket, men merparten som berörs finns i Järnforsen.

Plannjas vd Lars Juntti berättar för Vimmerby Tidning att det rör sig om 30 kollektivarbetare och 15 tjänstemän som sägs upp till följd av Rysslands krig i Ukraina, räntor, inflation och stigande energikostnader. 

”När vi kom tillbaka efter sommarsemestern började vi se att marknaden viker. Det ser inte alls bra ut inför 2023. När vi pratar med våra kunder och gör omvärldsanalys är förväntningen att marknaden kommer att fortsätta nedåt. Vi anpassar verksamheten för att få till en kostnadsstruktur för att säkra verksamheten framöver”, säger Lars Juntti i en kommentar till Vimmerby Tidning. 

Dagens Hultsfred har upprepade gånger försökt nå Lars Juntti, men utan framgång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: