Annons:

Sök

Annons:

  • Elajos nya lokaler invigdes i dag:

    Stefan Svensson, Magnus Frank och Lars Rosander fanns på plats när Elajo invigde sina nya lokaler på kvarteret Batteriet i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

  • Elajos nya lokaler invigdes i dag:

    Magnus Frank tar plats i en av sofforna i företagets nya loungerum. Foto: Ossian Mathiasson

  • Elajos nya lokaler invigdes i dag:

    Foto: Ossian Mathiasson

  • Elajos nya lokaler invigdes i dag:
  • Elajos nya lokaler invigdes i dag:

Elajos nya lokaler invigdes i dag: "Syftet är att dela glädjen"

Elajo är inflyttade i sina nya lokaler på kvarteret Batteriet. Företaget bjöd in till inflyttningsfest i Hultsfred på fredagseftermiddagen. 
– Syftet med den här dagen är att dela glädjen, säger Elajos avdelningschef Magnus Frank. 

Annons:

Elajo har i flera års tid varit i behov av större lokaler efter att ha varit trångbodda i lokaler som de har hyrt av det kommunala industribolaget HKIAB. När möjligheten dök upp med att etablera sig som Klar Kvadrats första hyresgäst i de nybyggda industrilokalerna på kvarteret Batteriet föll alla pusselbitar på plats. 

– Vi har haft nya lokaler under lupp i två år. När vi kom så långt som att Jerker (Ekelund) kom till oss för att vi letade lokaler gick det snabbt. De presenterade en planlösning som vi tyckte om och vi slog ihop fyra lokaler till en, säger Magnus Frank. 

Elajo har gått från 400 kvadratmeter till 600 kvadratmeter fördelat på två plan och de flyttade in i de nya lokalerna den 12 juni. Lokalerna har anpassats efter företagets önskemål och flytten har blivit ett rejält lyft. 

– De som har byggt våra nya lokaler är högst delaktiga och har gjort ett fantastiskt jobb med samordning och haft fullt fokus på våra önskemål, säger Magnus Frank. 

Från två till 17 anställda

Personalstyrkan har vuxit från två till 17 sedan företaget köpte upp Axelssons El och etablerade sig i kommunen 2011. 

– Vi har vuxit och det är marknaden som styr. Jag är kräsen när det gäller personal. Jag är idrottskille i grunden och för mig är det viktigt att bygga laget med rätt personligheter, säger Magnus Frank. 

Elajos nya, ändamålsenliga lokaler invigdes med öppet hus på fredagseftermiddagen. 

– Vi är jättestolta över de nya lokalerna. Vi känner oss jätteglada för att vi kan fortsätta verka här. Många av besökarna är kunder, samarbetspartners, kommunrepresentanter, säger Frank. 

"Ett fantastiskt team"

Stefan Svensson, Elajos koncernchef och vd, befann sig i Hultsfred under invigningen. 

– Jag började på Elajo för fyra år sedan och besökte alla kontor. Här i lilla Hultsfred hade man ett litet krypin på Hultsfredshus-området. Det jag alltid har mötts av när jag har kommit till Hultsfred är en fantastisk stämning i det här gänget som Magnus har byggt upp. Medarbetarna tar emot de nya medarbetarna och det gör att det blir ett fantastiskt team. Jag tror att Elajo är lika stolta som Magnus och alla övriga medarbetare är för de nya lokalerna. Här visar vi vår nya profilering och det här är början. Vi satsar framåt och det är jätteroligt för Hultsfred, säger Stefan Svensson. 

Kommunalrådet Lars Rosander berättar att Hultsfreds kommun är väldigt glada över den här etableringen. 

– Det var klassisk industrimark med batterifabrik i många år och sedan ett stort saneringsprojekt. Nu har vi gjort iordning det till industrimark. Den första etableringen som Klar Kvadrat har gjort är Elajo. Jag tycker att det är ett lyckat bygge och jag hoppas att etableringen av Elajo kan sprida sig och göra att fler blir intresserade. Jag tror att ni kommer trivas jättebra i de nya lokalerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: