Annons:

Sök

Annons:

  • Elajo på plats i nya lokaler – vill växa med nya medarbetare

    Elajo är inflyttade i sina nya lokaler på kvarteret Batteriet. "Vi är första Elajokontoret med den nya fasadprofileringen", säger Magnus Frank. Foto: Lotta Madestam

  • Elajo på plats i nya lokaler – vill växa med nya medarbetare

    Personalen har samlats för frukost, de väl tilltagna ytorna uppskattas mest. "Det har verkligen blivit ett lyft, det känns jättebra", summerar Andreas Blomberg, en av 17 anställda. Foto: Lotta Madestam

  • Elajo på plats i nya lokaler – vill växa med nya medarbetare

    Ett rum har ställts i ordning med en loungegrupp som erbjuder en mer avslappnad miljö för planeringsmöten och kundbesök. Foto: Lotta Madestam

  • Elajo på plats i nya lokaler – vill växa med nya medarbetare

    En tid än är man dubbelboende, lagret är kvar i de gamla lokalerna. "Vi behöver utrymmet en period för att komma i ordning på rätt sätt i det nya, så det blir rätt struktur", säger Magnus Frank. Foto: Lotta Madestam

  • Elajo på plats i nya lokaler – vill växa med nya medarbetare

    Lite flyttbestyr är det kvar än, bland annat här i planerings- och montörsrum. Foto: Lotta Madestam

Elajo på plats i nya lokaler – vill växa med nya medarbetare

Elajo i Hultsfred har flyttat in i sina nya, ändamålsenliga lokaler som första hyresgäst i kvarteret Batteriet.
– Det har blivit ett lyft för företaget och inte minst för vår personal, säger avdelningschef Magnus Frank.

Annons:

Elajo har etablerat sig som Klar Kvadrats första hyresgäst i de nybyggda industrilokalerna på kvarteret Batteriet. Ett koncept som blivit verklighet också i Vimmerby och Västervik. 

Hyreskontraktet undertecknades i januari och nu har flyttlasset gått. Bara lagret finns kvar i den gamla lokalen på Hultsfreds-Husområdet.

– I inledningsskedet är vi dubbelboende. Vi behöver utrymmet en period för att komma i ordning på rätt sätt i det nya lagret, så det blir rätt struktur. Så de gamla lokalerna lämnar vi kanske inte förrän framåt september, säger Magnus Frank.

Fantastisk utveckling

Elajo har haft behov av större lokaler länge. Utvecklingen i Hultsfred har varit fantastisk och personalstyrkan har vuxit från två till 17 sedan företaget köpte upp Axelssons El och etablerade sig i kommunen.

Så man blev helt enkelt trångbodda i de gamla lokalerna som hyrts av HKIAB sedan hösten 2010.

– Vi hade letat efter lokaler en tid, men kom aldrig dit att det kändes bra och rätt, säger Magnus Frank.

Pusselbitarna föll på plats

Så när den här möjligheten dök upp, att flytta in i nya lokaler som helt anpassades efter företagets önskemål föll alla pusselbitar på plats.

– Det är verkligen ett lyft att komma hit. Dels för företaget, men nummer ett är personalen. Fungerar det för dem med ändamålsenliga lokaler och bra personalutrymmen så trivs man också bättre på jobbet och gör ett bättre arbete, säger Magnus Frank medan han visar runt bland kontoren, ett rum med loungegrupp som erbjuder en mer avslappnad miljö för planeringsmöten och kundbesök. 

Säkerhetsavdelningen har fått eget utrymme och här finns planerings- och montörsrum. Allt förstås energieffektivt med smart belysning och kompletterande uppvärmningssystem.

Hyr fyra lokaler

I den rymliga matsalen sitter Andreas Blomberg tillsammans med kollegorna. Han skriver under på att flytten blivit ett lyft.

– Det känns jättebra att komma hit. Vi hade det trångt tidigare, så jag uppskattar utrymmet mest, säger han.

Sammanlagt hyr Elajo fyra lokaler, totalt 600 kvadratmeter fördelat på två plan. Vid invigningen den 8 september blir det öppet hus, med chans att titta närmare på lokalerna på Handelsvägen 2. Föranmälan krävs dock.

Hur känns det nu när ni är på plats?

– Vi är jätteglada över att vi har hittat de här lokalerna och att vi lyckats så bra med ombyggnationen, säger Magnus Frank som vill lyfta det positiva i att kommunen etablerat kvarteret Batteriet och erbjuder de här tomterna.

– Det ger redan befintliga företag en möjlighet att faktiskt utvecklas och växa. Det känns jätteroligt att få vara en del av den här satsningen, som första hyresgäst i kvarteret.

Kan den här satsningen komma att betyda att företaget växer med fler anställda?

– Vi har annonser ute, där vi söker säkerhetstekniker. Det är inom säkerhet och automation som vi ser en tillväxtpotential, säger Magnus Frank.

Jerker Ekelund, ansvarig för Klar Kvadrat Bygg AB och Klar Kvadrat fastighetsförvaltning AB, säger så här om etableringen:

– Vi är oerhört nöjda och tacksamma att vi fick till en sådan här lösning med Elajo. Det är jättemycket värt för oss, att vi får chans att visa vad vi kan göra med de här lokalerna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: