Annons:

Sök

Annons:

Istället för att ha flera arbetsgivare – nu har Gunilla startat eget

Gunilla Lindberg har startat eget konsultföretag med verksamhet inom ekonomi, bokföring, administration och kanslitjänster. Foto: Privat

Istället för att ha flera arbetsgivare – nu har Gunilla startat eget

En idé om att starta eget har fått mogna och blivit verklighet. Nu har Gunilla Lindberg från Målilla startat eget företag.
– Istället för att ha flera olika arbetsgivare, säger hon.

Annons:

Tanken har egentligen funnits länge. Nu har den fått ligga till sig, mognat och blivit verklighet. I dagarna registrerades konsultföretaget Gmc Administration AB hos bolagsverket.

– Idag har jag två arbetsgivare, det är företag som jag sköter bokföringen åt. Det är bara deltid, så det finns utrymme för fler kunder, säger hon.

”Finns en marknad för detta”

Så efter att ha gått med tanken under några år gjorde Gunilla Lindberg slag i saken.

– Jag har fått lite frågor genom åren och det finns en marknad för detta, säger de som förstår sig på det, säger hon och skrattar.

– Småföretag är bra på det de gör, men bokföring är inte deras grej, eller så finns inte tiden. Det är så tanken föddes, det blir enklare för alla parter, så slipper företagen arbetsgivaravgifter och annat.

Hur har det gått så här långt?

– Jag förhandlar med ett företag till och så får vi se hur de två företagen jag jobbar åt idag ställer sig till detta, det vet jag inte än. Antingen om jag plockar in dem i mitt eget företag, eller så blir jag kvar som anställd hos dem, det går ju att köra lite parallellt. I början är ju det guld värt, det går ju att göra lite både och.

Mångårig erfarenhet

Gunilla Lindberg har 15-årig arbetslivserfarenhet av branschen, dels som ekonomiassistent på Glamox Luxo Lighting under tio år, innan företaget lade ner i Gårdveda.

– Nu kan jag också tänka mig andra administrativa arbetsuppgifter där hjälpen behövs, som kanslitjänster inom föreningslivet exempelvis. Det är också något jag sysslat med sedan jag slutade på Glamox, säger Gunilla som beskriver verksamheten som "konsulttjänster inom ekonomi, bokföring, administration och kanslitjänster".

Hur känns det nu att vara egenföretagare?

– Det kändes lite konstigt när företaget registrerades hos bolagsverket. Men jag har ju funderat länge på det här, så det är bara att köra på.

Vad tror du om förutsättningarna att få luft under vingarna?

– Det tror jag ska gå bra, sedan har jag tänkt att ta det lugnt och plocka in ett företag i taget. Det beror ju helt på uppdragen, hur stora och omfattande de är. Men en hundraprocentig tjänst tror jag inte ska vara några problem att få ihop. Det känns inte så.

Vad är det som lockar dig med ekonomi och siffror?

– Det låter väldigt tråkigt i andras öron, men siffror är roligt, ha ha! Det var i den branschen jag gled in efter Handel och kontor på gymnasiet och har varit fast i den branschen med lite olika administrativa uppgifter genom åren efter att jag byggde på med treårig ekonomisk via komvux.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: