Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbyföretag anställer och går över till två chefer:

Ludvig & Co i Vimmerby går över till två affärschefer. Matilda Birgersson, ny från Länsförsäkringar, och Johan Svensson kommer ha delat ledarskap på Vimmerbykontoret. Foto: Privat/Ossian Mathiasson

Vimmerbyföretag anställer och går över till två chefer: "Fina utvecklingsmöjligheter"

Ludvig & Co i Vimmerby gör förändringar i ledningsstrukturen och satsar på två affärschefer. Matilda Birgersson kliver in i rollen som affärschef bredvid Johan Svensson. 
– Jag tycker att Ludvig & Co är ett spännande företag med fina utvecklingsmöjligheter, säger Matilda Birgersson. 

Annons:

Personerna som tidigare jobbat som kontorschefer på Ludvig & Co går över till att vara affärschefer. En strategi som finns på redovisningsföretaget är att ha två personer som delar på affärschefsuppdraget. 

Johan Svensson, kontorschef på Ludvig & Co i Vimmerby sedan hösten 2020, blir affärschef tillsammans med nytillskottet Matilda Birgersson. 

– Det dubbla ledarskapet ger möjlighet för större utveckling av medarbetarna. Vi arbetar med målsättningen att vi ska vara den bästa arbetsplatsen och en del i det arbetet är att man som chef ska ge våra duktiga medarbetare ett ännu bättre stöd i deras dagliga arbete och utveckling, säger Johan Svensson. 

En fördel som Johan Svensson ser med förändringen är att affärscheferna kommer närmare medarbetarna. 

– Det blir färre medarbetare per chef. Det gör att vi har möjlighet att utveckla dem på ett annat sätt, både i det dagliga arbetet och när de väljer att utbilda sig. Utbildning hos Ludvig & Co är en naturlig del i anställningen. Jag har anställt rätt så många nya medarbetare i Vimmerby och en anledning till att man söker sig till oss är möjligheten för den interna utbildningen och utvecklingen. För att vi ska lyckas med den är det viktigt att man har färre medarbetare per chef, säger Johan Svensson.

"Företag med fina utvecklingsmöjligheter"

Han ser positivt på förstärkningen av Matilda Birgersson, Västerviksbon som har jobbat i olika roller på Länsförsäkringar i Västervik och Vimmerby de senaste elva åren. 

– Jag har haft ögonen på Matilda tidigare och gärna sett att hon skulle hamna här hos oss. Nu är hon här och jag tycker att det är jätteroligt. Hon är en mycket kompetent medarbetare som kommer in med nya ögon. Hon får nya utbildningar i ledarskap och kan se saker som kan utveckla verksamheten ytterligare. Hon har en agronom-utbildning med inriktning på husdjur och ekonomi och lär tillföra mycket till verksamheten, säger Johan Svensson. 

Matilda Birgersson ser fram emot att testa sina vingar på en ny arbetsplats och går nu in på sin tredje vecka på Ludvig & Co. 

– Jag tycker att Ludvig & Co är ett spännande företag med fina utvecklingsmöjligheter. Efter att ha jobbat med försäkringar i elva år kände jag att det var dags att testa något nytt. Det ska bli jättespännande att lära känna företaget och alla medarbetare och på sikt jobba mot kunder, säger Matilda Birgersson.

Vad var det som fick dig att söka det här jobbet?

– Jag tycker att det är väldigt intressant med företagande och företagsekonomi med min agrara bakgrund inom lantbruk. Ludvig & Co erbjuder mycket rådgivning när det kommer till generationsskiften och försäljning av gårdar.  Det är väl där jag kommer in och kan bidra med min lantbruksbakgrund, säger Matilda Birgersson. 

Ingen klar uppdelning mellan cheferna

Både Johan Svensson och Matilda Birgersson vet i dagsläget inte hur fördelningen kommer se ut. 

– Vi är affärschefer båda två. Precis hur uppdelningen kommer se ut törs jag inte svara på, men tanken är väl att vi kommer ha varsin grupp av medarbetare. Vi kommer jobba väldigt mycket ihop och jag tror inte att vi kommer se det som två olika grupper, säger Matilda Birgersson. 

– Vi har ett totalansvar, men vi kommer dela på arbetsuppgifterna. När det är delat ledarskap får man utrymme att även jobba mot kund och det gör att vi förstår våra medarbetares arbete ännu bättre, säger Johan Svensson. 

Johan Svensson tror att det delade ledarskapet kommer göra företaget gott. 

– Det är klart att jag med så lång erfarenhet av ledarskap kommer kunna bidra med mycket. Matilda kommer in med nya ögon och ny utbildning och med nya ledarskapsutbildningar kommer hon kunna förbättra verksamheten ytterligare och även ifrågasätta mitt ledarskap på ett positivt sätt. Det gör att jag kommer komma längre i mitt ledarskap än vad jag har gjort tidigare.

Ludvig & Co i Vimmerby har i nuläget 22 medarbetare, medräknat jurister och mäklare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: