Annons:

Sök

Annons:

Nu kliver Louise och Petra in som chefer på lokalt företag:

Louise Pettersson och Petra Borrud är nya biträdande kontorschefer på Ludvig & Co i norra Kalmar län. Johan Svensson är ny kontorsenhetschef för de tre enheterna. Foto: Ossian Mathiasson

Nu kliver Louise och Petra in som chefer på lokalt företag: "Härligt ledarteam"

Redovisnings- och rådgivningsföretaget Ludvig & Co satsar stort i norra Kalmar län. Johan Svensson blir kontorsenhetschef och får Petra Borrud och Louise Pettersson till sin hjälp som nya biträdande kontorschefer.
– Det gör vi för att utveckla verksamheten ännu mer. Vi tre bildar ett härligt ledarteam, säger Johan Svensson.

Annons:

Ludvig & Co, tidigare LRF Konsult, gör om sin organisation i norra delen av Kalmar län. Johan Svensson från Järnforsen går från att vara kontorschef på Vimmerbykontoret till att bli ansvarig för hela norra Kalmar län där de har kontor i Vimmerby, Västervik, Valdemarsvik och besökskontor i Gamleby.

Företaget har sedan början av december sökt två biträdande kontorschefer, ett rekryteringsarbete som nu är avslutat och klart. Louise Pettersson och Petra Borrud fick jobben och första dagen i de nya rollerna var i måndags. 

– Det har varit jättestort intresse för de två tjänsterna med både interna och externa sökande. Vi började annonsera 1 december och allt blev klart i fredags så det är raskt marscherat, säger Johan Svensson. 

"Roligt med utmaningar"

Johan, Petra och Louise blir ett ledarteam för de tre enheterna i norra Kalmar län då Gamleby tillhör Västervik. Det är två internrekryteringar då de har jobbat på Ludvig & Co i flera års tid. 

– Det Louise och Petra är bäst på kommer de få jobba med inom hela geografin så det spelar ingen roll vilket kontor de sitter på. Det är två drömrekryteringar och det bästa det kunde bli. Det är givetvis bra att de känner verksamheten så väl som de gör. Vi gör det för att utveckla organisationen. Vi är verkligen på tå och är i ett expansivt skede. Det är för att vi ska kunna bli ännu effektivare mot våra kunder, säger Johan Svensson. 

Petra Borrud har jobbat som rådgivare på Ludvig & Co:s kontor i Vimmerby i ganska exakt sju år och ser fram emot den nya rollen på Ludvig & Co. 

– Jag tänker att det är en roll som man växer in i och att det kommer falla sig naturligt. Det är jättespännande. Företaget är inne i en expansion och då är det ett naturligt steg att nyttja kunskap mellan flera kontor. Efter sju år som rådgivare ändrar jag riktning. Det ska bli jättekul att jobba mer internt samtidigt som det är viktigt att få behålla kundkontakten, säger Petra Borrud. 

Vad fick dig att söka den här tjänsten?

– Det är alltid roligt med utmaningar och få vara med och hjälpa medarbetare att växa med den kunskap jag besitter. Det är en jättemöjlighet som företaget ger med att man får ingå i ett team när de lanserar en ny tjänst, säger Petra Borrud. 

"Breda i den här gruppen"

Louise Pettersson har jobbat som lantbruksekonom på företaget i över fem år.

– Jag började jobba med lantbrukskunder och EU-ansökningar på kontoret i Valdemarsvik och fick därefter möjligheten att vara mer i Västervik, då personal, som hade större lantbrukskunder, gick i pension. Jag är specialiserad mot lantbruk, säger Louise Pettersson och fortsätter: 

– Den nya rollen känns väldigt rolig, dels att jag får behålla kundarbetet och dels att jag får jobba med ledarskaps- och personalfrågor. Vi är breda i den här gruppen och har olika kunskap som vi kan sprida över hela området. Enheterna har tidigare jobbat mer för sig själva så jag hoppas att detta ger mer samarbete.

"Rekryterar två nya jurister"

Petra Borrud är mer inriktad mot blå näringar, till exempel hantverkare och frisörer, och Louise Pettersson har de gröna näringarna (lantbruk) som sitt specialområde. 

– Här är ett bra exempel där vi kan ha stor nytta av kunskaperna i teamet. Jag har sett vad det finns för kompetens på de olika kontoren. Vår tradition är att jobba mot de gröna näringarna och kommer från LRF-världen med nästan bara lantbruk. Där vi växer mest är mot de andra näringarna. Vi rekryterar två nya jurister i vårt område så det kommer bli en tillgång för näringslivet, säger Johan Svensson. 

Johan Svensson är mycket nöjd med rekryteringarna av de biträdande kontorscheferna. 

– Det blir ett härligt ledarteam och jag vill få in mycket idéer och tankar från Petra och Louise, säger Johan Svensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: