Raggmunk är en av favoriterna i restaurangen. Med start på fredag börjar Stefan Johansson även med hantverksfrukostar.
Foto: Lotta Madestam
På fredag blir det premiär för det han väljer att kalla hantverksfrukost. Det är på inget sätt bara för hantverkare vill han understryka, utan det är ett sätt att benämna maten som mer rejäl.
– Jag har gärna öppet varje vardagsmorgon om det efterfrågas, men jag börjar med fredagar. Jag tänker att det är en dag då man ofta är lite lat för att det snart är helg. Då slipper man äta frukost hemma, säger krögaren Stefan Johansson, som öppnade sin nya restaurang vid Handelsområdet i oktober.
”Kom inte riktigt till skott”
Starten har varit bra, vilket gör att han går vidare med sin idé.
– Meningen var att jag skulle ha öppet för hantverksfrukost, men jag kom inte riktigt till skott och börja med något organiserat. Nu har jag landat i luncherna och vill ta det ett steg längre. Vi är ju här hela dagen, då är det inte så svårt att duka fram en liten buffé med det man vill ha till frukost som smörgås, gott pålägg, ägg, potatis och korv exempelvis.
Har du fått någon respons på det?
– Ja, absolut. Men det är ju en sak att få respons, nu hoppas jag att folk kommer också och lär sig att det finns. Det är ju enkelt att komma hit, med många industrier runt omkring och jag tänker att det går bra att passa på att förlägga kundmöten hit samtidigt.
Ansökt om alkoholtillstånd
Lagom till jul erbjöd Stefan Johansson lördagsöppet, följt av jultallrik och varmrättsbuffé. En satsning som visade sig slå väl ut.
– Det gick jättebra, så där finns mer att hämta, tillägger han.
Stefan Johansson har också sökt alkoholtillstånd, som han räknar med att få vilken dag som helst och som öppnar upp för helt andra möjligheter.
– Jag kommer ha öppet en helg i månaden, eventuellt löningshelgen och ju längre året går kanske varje lördag. Det är lättare när man kan erbjuda fullt sortiment med även alkohol. Jag tror däremot inte på att ha öppet varje kväll, det är svårt att få det att fungera på en ort som Hultsfred.
Finns det någon chans att det här betyder nya arbetstillfällen?
– Nej, där är vi inte riktigt än, vi är ganska högt bemannade redan nu med sammanlagt tre anställda. Däremot söker jag någon eller några som är glada och kan hjälpa till med att servera vid behov. Jag har fått några som hört av sig sedan jag lade ut om det på Facebook, men jag vill alltid ha fler. Det är inte säkert att alla kan ställa upp när man behöver dem.
Har du räknat något på hur många lunchgäster du haft sedan starten?
– Nej, det har jag inte gjort, men jag ser att flödet är helt okej. Jag måste ha lite mer i längden, men kan man plocka in det på andra beställningar så blir det sammantaget väldigt bra. Jag är absolut nöjd med starten, även om man alltid har höga förväntningar. Det känns som det nästan blev mer gäster än jag vågat hoppas på. Det är skönt.