Annons:

Sök

Annons:

LOKAL FÖRETAGARE FLYTTAR SIN VERKSAMHET: ”BLIR MOTARBETAD”

Inge Hyckenberg väljer att lämna Hultsfred med sitt företag Rexsvarven efter stort missnöje mot Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

LOKAL FÖRETAGARE FLYTTAR SIN VERKSAMHET: ”BLIR MOTARBETAD”

Inge Hyckenberg har tröttnat på Hultsfreds kommun och väljer att flytta sitt företag Rexsvarven till Storebro.
– Jag blir motarbetad av Hultsfreds kommun när jag vill dra hit företag till kommunen, säger han till Dagens Hultsfred.

Annons:

Rexsvarven säljer både nya och begagnade verkstadsmaskiner i sin 2 000 kvadratmeter stora lokal på Nytorpsvägen i Hultsfred. 

Nu väljer den lokale företagaren Inge Hyckenberg att flytta sitt företag från Hultsfreds kommun till Storebro i Vimmerby kommun. 

– Jag har köpt nedre bruket i Storebro. Vad man än gör i Hultsfreds kommun så blir man motarbetad av kommunens tjänsteman. Det skapar otrivsel i hela kommunen vill jag påstå. Vi har flyttat alla maskiner till Storebro och siktar på vara i drift under april månad, säger Inge Hyckenberg. 

Han berättar även att han kommer hyra ut sina lokaler på Nytorpsvägen till International Aluminium Casting (IAC) som redan har fått tillträde till lokalerna. 

– De ska bygga en målerianläggning i mina lokaler, då passar det bra att flytta till en annan kommun. Jag tror inte att jag blir lika mycket motarbetad i min verksamhet där, säger Hyckenberg. 

"Varför ska de bromsa det?"

Han är som sagt mycket irriterad på kommunen som han anser har bromsat honom i flera avseenden den senaste tiden. 

– Jag vill göra en genomfart rakt igenom Bilprovningen för att utveckla deras verksamhet så att de kan besikta släpvagnar och husvagnar och gräva två meter in i slänten och göra det fem meter brett. Det är min fastighet som de är hyresgäst på, säger han.

Problemet för Hyckenberg är att Hultsfreds kommun krävt markprover som ska analyseras för att det kan vara gift i marken. 

– Ett företag har tagit fram en offert som säger att det kostar 450 000 kronor. Det blir därmed inte en bilprovning som kan ta släpvagnar och husvagnar. Jag har också fått en pärm med 83 sidor med restriktioner från kommunen. Varför ska de bromsa det? De påstår att marken är nerskitad och ska ha markprover, säger han och fortsätter:

– Jag ska inte betala för det, det ska hyresgästen göra men då blir hyran för dyr. Kräver kommunen så jäkla mycket för att göra markberedningen så går det inte.

"Gjorde investeringar på 1,9 miljoner"

Hyckenberg var också nära att få ett amerikanskt företag till hans industrilokaler i Farsons hus i Hultsfred som skulle laga och sälja sprängmedel. 

– Vi hade sex möten med kommunen som krävde det ena och det andra och vi gjorde precis som de sa. På det sjunde mötet sa de att platsen ligger i ett vattenskyddsområde, då kunde man inte godkänna det. Vi gjorde investeringar på 1,9 miljoner kronor, säger han och fortsätter:

– Men samtidigt har det byggts en mack på området som ligger nära vattenskyddsområdet. 

"Synd att de hindrar nyföretagande"

Nu har bägaren runnit över för företagaren som väljer att flytta sin verksamhet till grannkommunen. 

– Kommunen kräver så mycket arbete av mig så det går inte, man kan inte betala sådana höga summor. Det är så mycket djävulskap från kommunen så det går inte att få lönsamhet i att investera då. 

Han känner en stor besvikelse mot kommunen som ställer sig i vägen. 

– Jag tycker att det är synd att de hindrar nyföretagande i Hultsfred. Jag har hjälpt till med 65-70 företagare som har etablerat sig på olika ställen i Hultsfred och likt förbannat blir man motarbetad. Det är inte politikerna som gör fel, det är tjänstemännen. 

LÄS ÄVEN: Kommunchefen svarar på Hyckenbergs kritik – vill hjälpa till

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: