Annons:

Sök

Annons:

Nya campingägare med goda framtidsutsikter: ”Finns alla möjligheter”

Erica Hammarlund och Rickard Hägglund tar över campingen i Hultsfred och har en stor idébok med saker som de vill förverkliga. Foto: Ossian Mathiasson

Nya campingägare med goda framtidsutsikter: ”Finns alla möjligheter”

De nya campingarrendatorerna Rickard Hägglund och Erica Hammarlund sprudlar av idéer och har stora visioner inför övertagandet av campingen i Hultsfred vid årsskiftet.
– När vi fick beskedet så blev vi superglada, säger Erica Hammarlund.

Annons:

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund har tecknat ett femårigt arrendeavtal med Hultsfreds kommun och tar över campingen, som numera går under namnet Hultsfred Strandcamping, från och med årsskiftet. 

Det var Vimmerby Campings ägare, Hampus Thorstensson, som tipsade Kungsbackaparet om att Hultsfreds kommun sökte ny arrendator till campingen på orten. 

– Vi känner Hampus och Elisabeth (Wolmeryd) sedan tidigare och det var han som såg annonsen. Det var så det började. Han sa att han hade en grej som vi skulle haka på, säger Erica Hammarlund. 

"Fasen, ska vi driva camping?"

Paret, som bor i Kungsbacka och har för avsikt att flytta till Hultsfred, skickade in en ansökan, kom på intervju och fick ett stort genuint intresse. 

– Först tänkte vi ”fasen, ska vi driva camping”, vi har tidigare pratat om att vi vill driva hotell, säger Rickard Hägglund. 

Det första mötet gav ett bra intryck.

– Vi var eld och lågor när vi åkte hem och vi ville verkligen köra på det, säger Erica Hammarlund. 

Paret har gott om idéer

Nu står det alltså klart att de tar över campingen och det finns gott om idéer och tankar som de vill förverkliga. 

– Det verkar som att det är en driven stad. Folk har mycket roliga idéer och det känns som att vi passar in. Just nu jobbar vi med vår profilering, ny hemsida, ny logga och nytt bokningssystem. Vad gäller campingen finns alla möjligheter och man kan göra så mycket roliga saker. Vi pratar om att ta in fler aktiviteter, bland annat boule, minigolf och trampbåtar, säger hon. 

Blir det mycket investeringar på området från start?

– Vi vill göra så mycket som möjligt från början, sedan får man vara realistisk och ta lite åt gången, säger han. 

"Området blev vi kära i"

Erica Hammarlund berättar att de vill testa glamping, en mer glamorös form av camping på ett lyxigt sätt. 

– Det är stora tält som inreds lyxigt med riktiga sängar. Det är en ny grej som vi vill göra men vi får se hur det går till säsong ett när det är så mycket andra grejer som måste göras, säger Erica Hammarlund. 

En av två servicebyggnader på campingen används inte för stunden.

– Vi får kolla om vi kan göra något med den så den kan användas, säger Rickard Hägglund. 

Eric Hammarlund gillar platsen som campingen ligger på och tror på en ljus framtid.

– Området som campingen ligger på blev vi kära i, både naturen och stranden är fantastisk. 

Samarbete med Vimmerby Camping

Både Rickard och Erica har erfarenhet från olika turistsatsningar och jobbat en del utomlands inom upplevelse och turism. 

– Vi har inte drivit någon camping tidigare men vi har jobbat med turism inom dykning. Vi två träffades i Thailand och där träffade vi även Hampus (Thorstensson). När vi flyttade hem så höll vi kontakten med Hampus. Det blir som att vi blir grannar igen och cirkeln sluts, säger paret.

Kommer ni samarbeta tillsammans med Hampus och Elisabeth?

– Vi har pratat mycket om hur vi kan hjälpa varandra och det hade varit kul att ordna ett evenemang tillsammans. Vi får se vad vi kan landa med det. Vi har en stor idébok och är positiva människor med mycket idéer. Det kommer garanterat bli något skoj, säger paret.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: