Annons:

Sök

Annons:

VIMMERBYFÖRETAG AVBRYTER PERMITTERING

Linus Blom, Albin Aronsson och Joakim Ivarsson driver Vimmerbyhus som nu avslutar sin korttidspermittering. Foto: Jakob Karlsson

VIMMERBYFÖRETAG AVBRYTER PERMITTERING

Husföretaget Vimmerbyhus avbryter sin korttidspermittering. Från och med vecka 21 återgår fabriken till full produktion igen.
– De förväntade avhoppen blev inte lika många som vi först befarade, säger bolagets vd och delägare Joakim Ivarsson.

Annons:

Den 27 mars berättade vår tidning att Vimmerbyhus valt att korttidspermittera sina 19 medarbetare i produktionen. Medarbetarna gick ned 40 procent i arbetstid. Från och med vecka 21 blir det full fart igen och vägen dit görs stegvis.

– Det finns två anledningar till att vi har valt att göra detta. Den ena är att sjukfrånvaron har ökat på grund av de restriktioner man har från Folkhälsomyndigheten samt att vi har lyckats att knyta lite nya affärer till oss. Trots ett ovisst läge så ser vi att förfrågningarna snarare ökar än minskar, berättar bolagets vd Joakim Ivarsson.

 "Varit viktig för oss"

Ytterligare en anledning är att sjukfrånvaron på byggplatserna runt om i landet minskat.

–  Man har även kommit i fas ute på byggplatserna efter att drabbats av hög frånvaro på vissa håll, så att vi kan börja att leverera efter kundernas önskemål. De kunder vi har i orderstocken idag vill fortfarande ha sina hus och de förväntade avhoppen blev inte lika många som vi först befarade, säger han.

Inom den närmaste framtiden ser läget positivt ut för bolaget.

– Kortsiktigt kommer vi att ha bra att göra och de närmaste månaderna avgör hur vi behöver att agera för att tackla eventuella nergångar i marknaden runt årsskiftet 2020-2021.

Vad har permitteringen betytt för er?

– Den har varit viktig för oss för att säkerställa att vi kan behålla kompetensen och slippa ta till varsel som åtgärd då marknaden viker. Vi hoppas att vi inte ska behöva gå tillbaka och permittera senare under hösten men i och med det ovissa läget som vi befinner oss i så är det inte att utesluta. Vi hoppas och tror att samhället så sakteliga hoppar igång och att folk kan återgå till sina arbeten och att vi kan medverka till att bygga bort den bostadsbristen som vi har i Sverige.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: