Annons:

Sök

Annons:

VENABORNAS GLÄDJEBESKED: HÄR ÄR LÖSNINGEN FÖR NY MATBUTIK

Det blir en ny matbutik i Vena. En ännu okänd lokal entreprenör ska bygga en ny butik på platsen där den stängda Lifvs-butiken står för stunden. Om allt går som det ska blir det öppning i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

VENABORNAS GLÄDJEBESKED: HÄR ÄR LÖSNINGEN FÖR NY MATBUTIK

Invånarna i Vena kan jubla högt i kväll. Vår tidning kan berätta att en ännu okänd lokal entreprenör bygger en ny obemannad matbutik i Vena.
– Det känns väldigt bra, säger Kurt Gustavsson, eldsjäl på orten. 

Annons:

Lifvs har stängt sin obemannade butik i Vena till följd av ett stort strategiskt omtag. 

Venabornas kamp för att butiken ska drivas vidare i annan form har pågått sedan chockbeskedet kom för en tid sedan. Kurt Gustavsson berättade nyligen att en arbetsgrupp har bildats för att bearbeta de olika alternativen och fatta ett beslut. 

Lokal entreprenör bygger ny butik

Nu kan vår tidning berätta att Venaborna kommer ha en matbutik att gå till i framtiden.

– Vi har haft möte i kväll och bestämt oss för att en lokal entreprenör tar över driften. Den lokala entreprenören bygger en butik som blir något större än den vi har nu. Den nuvarande butiken är 16 kvadratmeter och den nya butiken, ett Attefallshus, kommer vara lite över 20 kvadratmeter, säger Kurt Gustavsson.

Det kommer finnas stora likheter med Lifvs-konceptet som Venaborna är välbekanta med.

– Ja, det blir samma koncept. En obemannad butik där man som kund använder Mobilt BankID för att komma in. Man scannar varor på egen hand och betalar med bankkort. Entreprenören kommer sköta driften medan man har ett annat jobb också, säger Gustavsson. 

Vem är den lokala entreprenören?

– Det vill de inte gå ut med än. De vill släppa det själva och fixa med en del saker innan de går ut med något. Jag kan tänka mig att man avslöjar det inom en snar framtid.

Hoppas på öppning i sommar

Den 16-årige entreprenören Jack Berggrens obemannade butikskoncept var ett annat alternativ som var uppe för diskussion på kvällens möte. 

– Där skulle Venaborna behöva betala en summa per år för att få till en butik. Här får vi en större butik med ett större sortiment samtidigt som vi får till en lokal förankring. Det är bättre på något sätt. En lokal entreprenör känner mer för det lokala. Det är en entreprenör som bor i närheten och har koppling till bygden. 

När ska butiken öppna?

– Ambitionen är att butiken ska öppna mellan nationaldagen och midsommar. Vi får se hur det går med bygglov och leveranser. Jag har varit i kontakt med miljö- och byggnadsnämnden och när ritningar är klara så är det bara att trycka på knappen. Entreprenören har byggjobbare som kan ta det direkt. Det är mycket som ska komma på plats med kylar och larm. 

Hur känns det att förmedla detta besked till Venaborna?

– Det känns väldigt bra. Jag hoppas bara att de förstår att det tar lite tid och att butiken inte kan öppna när Lifvs-butiken plockas bort. Jag ska ringa till Lifvs och säga att de kan komma och hämta sin låda. 

– Det här betyder att orten i kommunen som har ökat mest i befolkning under förra året ligger i spetsen för utveckling. Det kommer hända grejer här. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: