Annons:

Sök

Annons:

Här vill partiet se en gång- och cykelväg i Mörlunda

Centerpartiet har lämnat in en motion om gång- och cykelväg mellan bensinmacken i Mörlunda och Karlsborg. Foto: Lotta Madestam

Här vill partiet se en gång- och cykelväg i Mörlunda

Tre lokala centerpartister föreslår i en nyväckt motion en gång- och cykelväg mellan bensinmacken i Mörlunda och Karlsborg. 

Annons:

Per-Inge Pettersson, Ann-Charlott Andersson och Lars Nilsson har författat Centerpartiets motion till kommunfullmäktige. De tycker att Hultsfreds kommun och Trafikverket ska bygga en gång- och cykelväg mellan bensinmacken i Mörlunda och söder ut till avfart Tigerstad. 

”I likhet med tidigare motioner från Centerpartiet ska vi fortsätta främja motion och folkhälsa. I dag ser vi en blomstrande utveckling med nybyggda hus i Tulunda och Tigerstad by. Det är stora privata investeringar där kommunen och Trafikverket behöver möta upp med en säker väg för ett ökat antal cyklister och gående i området. Utöver att de boende längs Häradsvägen får en säkrare väg blir den långa motionsslingan Mörlunda-Tigerstad-Torp-Mörlunda ännu mer attraktiv, vilket ökar antalet nyttjare. Vägbyggen likt dessa, beläget utanför samhällskärnan, är ett viktigt steg i vårt pågående arbete för en levande landsbygd”, skriver Per-Inge Pettersson, Ann-Charlott Andersson och Lars Nilsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: