Annons:

Sök

Annons:

Han är tillbaka i SD efter tre år som politisk vilde:

Carl-Johan Pettersson är återigen med i Sverigedemokraterna på lokal nivå efter att ha varit politisk vilde sedan oktober 2019. Foto: Privat

Han är tillbaka i SD efter tre år som politisk vilde: "Känner bara glädje"

Sverigedemokraten Carl-Johan Pettersson har sedan hösten 2019 varit politisk vilde i kommunfullmäktige. Nu är han tillbaka i partiet. 
– Peder Elg, kommunföreningens ordförande, ringde till mig i våras och sa att jag var välkommen tillbaka. Jag känner bara glädje, säger Carl-Johan Pettersson.

Annons:

Det var för tre år sedan som Carl-Johan Pettersson på eget initiativ tog beslutet om att lämna Sverigedemokraternas lokala partiavdelning och bli politisk vilde genom att ha kvar sin stol i fullmäktige. 

Han var kritisk till gruppmötena i tidigare gruppledarens John Hoffbrinks vardagsrum och sa att han och SD på lokal nivå drog åt olika håll. 

Tillbaka efter tre år som politisk vilde

Nu kan vår tidning berätta att Carl-Johan Pettersson är klar för en återkomst i Sverigedemokraterna på lokalt plan. Frågan kom från kommunföreningens ordförande Peder Elg i våras och svaret var lika snabbt som klart. 

– Jag är jätteglad för att vara tillbaka i Sverigedemokraterna. Jag pratade med distriktsordförande och han sa att det är klart att du ska vara med. Det är hundraprocentigt klart, säger Carl-Johan Pettersson. 

Carl-Johan Petterssons namn fanns inte med på Sverigedemokraterna valsedel till kommunfullmäktige. 

– Jag skulle vara med på valsedeln men allt det här hände så snabbt våras. Sanningen är att valsedlarna redan hade gått till tryck när det här hände och då kunde jag inte komma med. Jag tror att det var en eller två dagar för sent, säger han. 

Vad ska du göra rent politiskt under de kommande fyra åren?

– Jag kommer jobba på i samma anda som om jag hade varit med. De viktigaste frågorna är inte de kommunala frågorna utan det är frågor på riksplanet. De två stora huvudfrågorna är den ökade kriminaliteten och invandringsfrågan. Det är inga kommunala frågor, men det är viktigt att på kommunal nivå visa att man inte är rasister och nazister. Jag vill bara att vi ska vara en förankring från riksdagspartiet och sedan kan det finnas enskilda frågor i kommunen som man kan ta ställning till. 

"Tar gärna en ersättarplats"

Han har inte för avsikt att sitta som ordinarie ledamot i någon av de kommunala nämnderna. 

– Där tycker jag att fullmäktigeledamöterna ska sitta, men att sitta som ersättare tycker jag är helt okej. Jag har sagt att jag gärna tar en ersättarplats. 

Det är fyra år kvar till nästa val och det är vad Carl-Johan Pettersson har ställt in siktet på. 

– Jag ser med tillförsikt fram emot kommunvalet om fyra år. Vi har fått in två nya medlemmar, Birger Karlsson och Peder Elg, som är mycket kompetenta och har rätt åsikter. Anledningen till att jag hoppade av var för att jag ansåg att Hoffbrink (John) inte drev SD-politik. Många hoppade av och jag valde att bli politisk vilde. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: