Annons:

Sök

Annons:

Politisk vilde nekas återkomst till SD – partiet med Berglund blir inte av:

Politiske vilden Carl-Johan Pettersson hade strul med tekniken på senaste fullmäktigemötet. Foto: Ossian Mathiasson

Politisk vilde nekas återkomst till SD – partiet med Berglund blir inte av: "Folk är rädda"

Sverigedemokraten Carl-Johan Pettersson är sedan hösten 2019 politisk vilde i kommunfullmäktige. Han har ställt frågan om en återkomst, men fått nej. 
– Jag frågade om vi skulle göra en nystart men då fick jag höra ”har man hoppat av så har man hoppat av”, säger han.

Annons:

Carl-Johan Pettersson valde i oktober 2019 att lämna Sverigedemokraternas lokala partiavdelning och blev politisk vilde genom att ha kvar sin stol i fullmäktige. 

Han riktade bland annat kritik mot gruppmötena i tidigare gruppledaren John Hoffbrinks vardagsrum och sa att han och SD på lokal nivå drog åt olika håll. 

Nekas återkomst

Efter Hoffbrinks avhopp sommaren 2020 öppnade Carl-Johan Pettersson för en återkomst. Han har ställt frågan men fått nobben. 

– Jag har försökt komma med i kommunföreningen igen. Jag har sagt det till dem, men det har inte hänt något särskilt. Vi får se vad som händer fram till nästa val, då hoppas jag komma med på listan i alla fall, säger Carl-Johan Pettersson. 

Vad har du fått för förklaring från SD:s sida?

– Jag frågade om vi skulle göra en nystart före jul men då fick jag höra ”har man hoppat av så har man hoppat av”. Det är allt som jag har fått höra, det var en person i kommunföreningen som sa det. Jag har inte brytt mig mer efter det. Jag har inga problem med Göran Gustafsson (gruppledaren), vi pratar helt normalt och det var inte han som sa det. Jag har inte varit så drivande mer än att jag ställde frågan, säger Carl-Johan Pettersson. 

Teknikstrul: "Kom inte in"

Det har tidigare rapporterats om att han ska återuppliva Medborgarpartiet i Hultsfreds kommun tillsammans med Göran Berglund. Det kommer inte bli verklighet. 

– Det är så många som har hoppat av. Folk är rädda för vad andra ska tycka, jag tycker faktiskt att det är lite otäckt. Någon sa att man var rädd för vad släktingar skulle säga om man gick med i Medborgarpartiet och någon sa att man inte orkade. Vi hade fyra personer plus Berglund. Efter avhoppen sa jag till Berglund att jag inte orkar driva det vidare. 

På måndagskvällens digitala fullmäktigesammanträde deltog inte Carl-Johan Pettersson på grund av teknikstrul. 

– Jag lyckades inte komma in på sammanträdet. Jag hade riggat upp och försökte få tag i kommunsekreteraren men hon var svår att få tag i. Jag ska försöka reda ut det med henne om varför jag inte lyckades ladda ner appen som krävdes. Det har gått bra vid tidigare sammanträden med Hultsfreds Bostäder, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att man kan ordna det på något sätt så man är garanterad att vara med på mötet. Jag hade en del att säga om S-motionen angående en vänort i Israel. Motionen kommer tillbaka så det finns tid till att framföra synpunkter.

Hur ser du på det uppkomna teknikstrulet?

– Pandemin tar ju på oss allihopa, det är jobbigt nog utan att man ska ha ytterligare problem med den digitala biten. Vi som är lite äldre har svårare för datorer. Det gör att det blir ännu svårare för de som är äldre och inte så hemma på datorer. Jag vet inte om det är jag som har gjort fel, men det antar jag väl att det är om jag ska vara ärlig. 

"Det gjorde mig taggad"

Pettersson kom med i fullmäktige för SD 2006 och har varit med länge.  

– När jag gick in i Hultsfreds kommun var jag tydlig med att jag inte var här för att tycka att SD-poltiker gör fel eller har en annan politik, det är mer för att ha en förankring ifrån partiledningen ner till kommunen. 

Han berättar också att han har fått tillbaka det politiska suget efter veckans hetsiga debatt i Aktuellt mellan SD:s Jimmie Åkesson och S-ministern Peter Hultqvist. 

– Diskussionen mellan Jimmie Åkesson (SD) och Peter Hultqvist (S), försvarsminister, i Aktuellt tidigare i veckan gjorde mig taggad. Peter Hultqvist sa att han vill avhumanisera en stor del av den svenska befolkningen.

Hur ser du på att SD i Hultsfred saknade flera ledamöter på fullmäktige och har en tom ersättarlista?

– Det är det som är så olyckligt i politiken över huvud taget skulle jag påstå. Det är flera politiska partier som har problem med att få personer att engagera sig. Det är inte bara SD som berörs av det. Det är ett hot mot demokratin. Det politiska klimatet är inte alls detsamma som det var när jag var ung, då kunde man tycka olika och skämta lite grann utan personliga påhopp. Det är sällan att någon skämtar i politiken i dag. Det är stelt. Det gör att det blir ännu svårare att få människor att engagera sig i politiken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: