Annons:

Sök

Annons:

Lämnade SD – nu återupplivar han gammalt parti i Hultsfred

Carl-Johan Pettersson återupplivar nu Medborgarpartiet. Foto: Ossian Mathiasson

Lämnade SD – nu återupplivar han gammalt parti i Hultsfred

Nyligen lämnade sverigedemokraten Carl-Johan Pettersson partiet och blev politisk vilde. Nu står det klart att han tillsammans med Göran Berglund återupplivar Medborgarpartiet i kommunen.
– Vi är ett missnöjesparti, så är det, säger han.

Annons:

Ensam satt Carl-Johan Pettersson på måndagens kommunfullmäktige. Detta eftersom han lämnat Sverigedemokraterna och blivit politisk vilde. Men redan nu är det klart att han kommer gå med i ett nytt parti, vilket Barometern/OT var först att rapportera om.

Nu återupplivar han Medborgarpartiet Skola Vård Omsorg tillsammans med grundaren Göran Berglund. Partiet bildades av Berglund 1998 när han kuppats bort från Moderaterna. Som mest hade partiet två mandat, men åkte ur fullmäktige i samband med valet 2006.

– Det känns skönt. Sedan vet man inte hur det blir än, vi måste få igång folk också som engagerar sig. Vi ska jobba med det nu i ett halvår. Just nu är det bara han och jag, men vi har några år på gång. Ingen har sagt ja än, säger Carl-Johan Pettersson.

Finns det seriöst intresse från andra?

– Det går inte att säga riktigt. Jag har försökt engagera folk sedan 2006, men det är för tufft i politiken i dag. Det är inte som det var förr på 60- och 70-talet. Det var inte den polarisering vi har i dag. Polariseringen är ett allvarligare hot än migrationspolitiken, eller åtminstone lika farlig. 

Hur länge har ni diskuterat det här?

– Inte så länge, det var kort efter att jag blev vilde som vi började diskutera.

"Vill minska polariseringen"

På frågan om vad som kommer skilja Medborgarpartiet från SD svarar han "allt".

– Men framför allt mycket praktiskt kring hur den parlamentariska partigruppen fungerar. Vi kommer också rikta in oss hårt på kärnområdena skola, vård och omsorg. Det blir våra frågor. 

Kommer invandrings- och integrationsfrågorna tonas ned?

– Det är ingen kommunal fråga som jag ser det, det är en fråga för riksplanet. Jag kommer rösta på SD i riksdagen och regionen, men här i kommunen är det ingen huvudfråga. Här är det äldreomsorgen som ligger mig varmast om hjärtat. 

Vad tror du om era möjligheter?

– Vi har tid på oss. Jag tror det kan bli bra bara får vi ihop en styrelse, det är det viktigaste nu. Som jag ser det behöver vi fem, sex personer för det. Sedan får vi komma med ett valmanifest i god tid innan valet 2022.

Vilka partier kan ni samarbeta med?

– Alla partier. Det är bara att komma överens i olika frågor. Vi vill minska polariseringen och om det är Vänsterpartiet eller Moderaterna spelar ingen roll för oss. Vi har inga problem med någon. 

Är ni ett missnöjesparti?

– Det måste man säga. Vi är ett missnöjesparti och det var Medborgarpartiet från början. Vi vill rikta fokus till skola, vård och omsorg. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: