Annons:

Sök
Upprörd över vardagsrumsmöten – han vill bilda nytt lokalt parti

Carl-Johan Pettersson är kritisk mot att gruppledaren John Hoffbrinks vardagsrum har fungerat som möteslokal och lämnar partiet. Foto: Ossian Mathiasson

Upprörd över vardagsrumsmöten – han vill bilda nytt lokalt parti

Carl-Johan Pettersson har gjort sitt i Sverigedemokraterna. Han riktar kritik mot gruppmötena i gruppledaren John Hoffbrinks vardagsrum och planerar att starta ett nytt parti.
– Jag ska försöka starta ett nytt parti så kommuninvånarna får ett alternativ till SD, säger Carl-Johan Pettersson.

Annons:

Carl-Johan Pettersson har varit aktiv inom Sverigedemokraternas lokala partiavdelning sedan 2014 och blir politisk vilde i kommunfullmäktige efter missnöje från hans sida.   

– Jag och SD på lokal nivå drar åt helt olika håll. Jag känner att jag inte kan vara med på tåget, säger Carl-Johan Pettersson. 

Är det något specifikt som har hänt?

– Jag har varit i konflikt med lokalpartiet under lång tid. Vi har inte samma åsikter om hur politiken ska bedrivas i Hultsfreds kommun. Det som fick mig att hoppa av och bli politisk vilde är att vi alltid har styrelsemöte hemma hos John Hoffbrink i hans vardagsrum. Han och jag kom överens om att det inte skulle hända igen utan att mötena skulle vara på neutral plats, säger Carl-Johan Pettersson. 

Kritisk till vardagsrumsmöten

När mötena fortsatte att hållas hemma hos John Hoffbrink valde Pettersson att lämna styrelsen och gå sin egen väg. 

– Jag tycker att det är oacceptabelt. Det ska vara på neutral plan. Vi hade ett medlemsmöte i kommunhuset ganska nyligen och då sa Hoffbrink (John) att jag inte var välkommen dit. Egentligen är det fler saker som har hänt men det var droppen som fick bägaren att rinna över, säger Pettersson och fortsätter:

– Han (Hoffbrink) har medlemmarna bakom sig och likaså styrelsen. I den meningen är det demokratiskt men jag måste ta ställning till om jag kan ställa upp på det och det gör jag helt enkelt inte.

Har planer på nytt parti

Han splittras från Sverigedemokraterna på det lokala planet och går sin egen väg med fokus på att starta ett nytt parti. 

– Jag ska försöka starta ett nytt parti så kommuninvånarna får ett alternativ till SD och Hoffbrink. Moderpartiet är jag fortfarande lojal emot, säger han. 

Hur långt har du kommit i den processen?

– Jag jobbar med det. Jag hoppade av i dag och hoppas få igång något nästa år så vi kan ställa upp till val till nästa mandatperiod. 

Vad blir det för inriktning på partiet?

– Det blir i grund och botten SD-politik. Det är vår kritiska ståndpunkt mot Sveriges migrationspolitisk som är grunden. Det är inte främmande för någon att det är en het fråga och man kan ha olika synpunkter på det. 

Har du några fler personer som ska vara med dig?

– Jag har pratat med några personer och får se om det finns tillräckligt mycket intresse för att starta ett parti. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: