Annons:

Sök

Annons:

85-årige politikern flyttar till grannkommunen: ”Gjort mitt”

Owe Samuelsson (C) har avsagt sig alla sina politiska uppdrag i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

85-årige politikern flyttar till grannkommunen: ”Gjort mitt”

Centerpolitikern Owe Samuelsson flyttar från Hultsfred innan årets slut och begär entledigande från sina politiska uppdrag.

– Jag och sambo ska flytta till Vetlanda, säger 85-årige Owe Samuelsson.

Annons:

Förklaringen till att fullmäktiges ålderman Owe Samuelsson lämnar alla sina politiska uppdrag i Hultsfreds kommun är en flytt till Vetlanda i slutet på året. 

– Jag och min sambo ska flytta till Vetlanda. Jag har fyllt 85 år och tycker att jag har gjort mitt i politiken, säger Owe Samuelsson.

Har du några direkta kopplingar till Vetlanda?

– Jag kommer från Linköping och min sambo från Uppsala så det har vi inte. Vi flyttar till en nyrenoverad lägenhet som är avsedd för äldre människor. Vetlanda är en lite större ort som vi har besökt ett antal gånger, säger Owe Samuelsson.

"Lite för lite motioner"

Owe Samuelsson har bott i Hultsfred i sju år och suttit med som ordinarie fullmäktigeledamot sedan valet 2018. Nu tackar han för sig och har två fullmäktigemöten kvar innan det är dags för flytt till Vetlanda.

– Det har varit mycket intressant. Hultsfred är väldigt, väldigt speciellt. Det jag skulle säga är väl att det är lite för lite motioner och politikerna har inte utnyttjat den här rättigheten. Det är visserligen ingen skyldighet, men det är en klar rättighet och vi har ansvaret för de som har valt oss, säger Owe Samuelsson. 

Han har turism, besöksnäring och småföretagande som sina hjärtefrågor och det har avspeglat sig i flera motioner om bland annat fontän i sjön Hulingen och nya välkomstskyltar.

– Jag har jobbat mycket med turism och näringsliv i Linköping så jag har tittat på hur man skulle kunna förbättra turismen och besöksnäringen i Hultsfred med mina motioner. Förhoppningsvis kommer välkomstskyltarna upp i år eller i början på nästa år och även fontänen i Hulingen är på gång. Strandpromenaden, stråket från reningsverket till hembygdsparken, är otroligt populär och en fontän skulle inte försämra det hela. 

Uppdragen som han lämnar är följande: ordinarie ledamot i kommunfullmäktige, ordinarie ledamot i kyrkofullmäktige, ersättare i kyrkorådet och ersättare i Hultsfreds Bostäders AB:s styrelse. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: