Annons:

Sök

Annons:

Lokalt parti vill ha insyn – kräver plats i kommunala revisionen

Birger Karlsson (SD) ställer i en nyväckt motion krav på att Sverigedemokraterna ska få plats i kommunala revisionen. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt parti vill ha insyn – kräver plats i kommunala revisionen

Sverigedemokraterna i Hultsfred vill utöka antalet revisorer från sex till sju för kommunens förvaltning och donationsfonder. Partiet nämner i den nyväckta motionen att de själva ska ta den tillkommande revisorsplatsen. 

Annons:

På måndagskvällens fullmäktigesammanträde fastställdes sammansättningen i de olika politiska organen. Staffan Leijon (C), Ove Klingstedt (S), Tommy Rälg (S), Gerth Hansson (M), Torbjörn Karlsson (V) och Brita Freudenthal (KD) är de sex politikerna som tar plats i revisionen. 

Nu har Birger Karlsson från Sverigedemokraterna lämnat in en motion om utökning av antalet revisorer från sex till sju för att oppositionen ska få majoritet. 

”Denna plats reserveras för Sverigedemokraterna. Därmed får alla sex partier i kommunfullmäktige minst en plats som revisor. Det ger oss en bättre demokratisk fördelning av tillsynen av vår kommunala ekonomi”, tar Birger Karlsson (SD) upp i den nyväckta motionen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: