Annons:

Sök

Annons:

Ville inte ha israelisk vänort på grund av judehat –

S-politikern ville ha en israelisk vänort på grund av judehat. Kommunstyrelsen säger att man redan har ett pågående internationellt arbete. Foto: MostPhotos

Ville inte ha israelisk vänort på grund av judehat – "Har redan pågående internationellt arbete"

Motionen har blivit liggandes länge. Något vänortssamarbete med en kommun i Israel blir det inte.
– Bedömningen är att kommunen har ett pågående internationellt arbete, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Det var i september 2020 som S-politikern Mattias Wärnsberg lämnade in en motion om att hitta ett vänortssamarbete med en kommun i Israel. Syftet från Wärnsbergs var att markera mot "judehatet och stödja det judiska folket". 

Socialdemokraten hänvisade när motionen skrevs till utvecklingen i Sverige där attacker mot judar och synagogor ökat under de senaste åren.

Tidigare har kommunstyrelsen sagt att motionens syfte är gott och viktigt, men att ett nytt samarbete krävde tid och resurser och att det inte gick under pandemin. Motionen skulle då återkomma när pandemin hade ebbat ut.

"Kommer visa upp vår kommun"

Nu har det skett en uppföljning av motionen om vänortssamarbete med en kommun i Israel. Men det blir ingen vänort.

– Vi beslutade att avvakta läget med pandemin och skulle följa upp det om ett år. Nu har det gjorts en ny prövning och bedömningen är att kommunen har ett pågående internationellt arbete. Vi går inte vidare med det, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun.

Däremot kommer kommunen snart få besök från Kenya. På måndag kommer en delegation med fyra personer till Hultsfred för att stanna i en vecka.

– Vi kommer att visa upp vår kommun för dem. Vi kommer visa upp skolor, hur vi tar våra beslut och så vidare. Det blir Åke Nilsson (KD) och Rosie Folkesson (S) som deltar för oss under den här veckan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: