Annons:

Sök

Annons:

Jätteprojektet skjuts fram – kan sluta med helt annan lösning

Knektagården kan rivas och ersättas av en helt ny byggnad. Foto: Lotta Madestam

Jätteprojektet skjuts fram – kan sluta med helt annan lösning

Planen var att renovera och bygga ut Knektagården för miljonbelopp med start redan i år. Så blir det inte. Kommunen ska nu utreda en helt annan lösning.

Annons:

Korttidsboendet Knektagården är i behov av en ordentlig upprustning och det har kommunen också fattat beslut om. Planen var att arbetet skulle påbörjas i år – men så kommer det inte bli. Istället kan projektet sluta med att befintliga byggnader rivs och ersätts av en nyproducerad lösning.

– Man behöver åtgärda så mycket mer än man tidigare trott och det blir dyrt. Därför tittar vi på att bygga nytt istället. Vi fick en första dragning av det här på KSAU och man kommer titta på vad ett nybyggnadsalternativ kostar, berättar Lars Rosander (C). 

 Ventilationen drog upp kostnaden

Några uppskattade prislappar finns inte ännu.

– Ombyggnation skulle ske i år och vi tar istället ett omtag i höst och tittar på om vi ska bygga nytt istället.

Medel är avsatta för en del av renoveringen i årets budget. Under arbetets gång har man dock insett att ventilationen behöver göras om i alla lokaler, vilket tryckt upp priset.

– De miljoner som är avsatta i år hade behövt ökats på ganska mycket, men vi har inte fått några mer konkreta uppgifter där. Under hösten får vi mycket mer underlag.

 "Jag tror mer på det"

Enligt Rosander skadas inte verksamheten av att skjuta upp satsningen.

– Det påverkar inte verksamheten, vi har de platser vi har, det här var tänkt som en förbättrad standard och bland annat med dusch till de boende. Det är ingen panik, utan det är bättre att få en helhetsbild. Att förskjuta det ett år är inga problem.

Hur ser dina tankar ut?

– Så som resonemanget var låter det mer intressant att göra en nybyggnation, jag tror mer på det, men det ska utredas mer. Man har också tittat på någon annan plats, men det har man inte hittat utan det är Knektagården som gäller. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: