Annons:

Sök

Annons:

Klart för byggnation av nya bostäder i Virserum

Stadsarkitekt Sara Dolk var på plats på måndagskvällens kommunfullmäktige för att ge en bakgrund till Prolympias projekt med att bygga nya bostäder i Virserum. Foto: Micael Rundberg

Klart för byggnation av nya bostäder i Virserum

Kommunfullmäktige i Hultsfred gav på måndagskvällens möte grönt ljus för Prolympia att bebygga tomten Magistern 3 i Virserum. Företagets avsikt är att låta uppföra bostäder på området i närheten av skolan.

Annons:

Vid måndagskvällens kommunfullmäktigemöte i Hultsfred antog man detaljplanen för Magistern 3 i Virserum, enligt kommunstyrelsens förslag. Man antog även det föreslagna exploateringsavtalet för del av området.

Detaljplanen har varit på samråd och granskning sedan 2017

– Anledningen till att det tagit så lång tid är att det har varit väldigt många pusselbitar att få på rätt plats, berättar stadsarkitekt Sara Dolk, som fanns på plats för att ge en bakgrund till ärendet.

– Ett stort problem har varit att området är väldigt kuperat. Det har tagit en tid att få till lösningar utifrån alla kriterier, men nu är vi där, säger hon.

Bostäder med sjöutsikt

Skolföretaget Prolympia äger den aktuella marken och är också de som har beställt den nya detaljplanen. Enligt Sara Dolk är företagets avsikt att låta uppföra bostäder på den nu obebyggda marken.

– Det kan handla om bostadsbebyggelse i olika former – villor, radhus eller parhus, dock på maximalt två våningar. I planen har man nu sjöutsikt från samtliga bostäder. Vi har varit måna om att allmänheten ska ha tillgång till sjön, att alla tar sig till elljusspåret och att badstigen blir kvar. Man kommer ha access till planområdet från båda håll, berättar Dolk.

Tidplanen oklar 

När byggnation kan komma att bli aktuellt är ännu oklart. Dock ska, enligt Dolk, markägaren Prolympia redan ha varit i kontakt med ett antal småländska husbyggare.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: