Annons:

Sök

Annons:

KD summerade coronaåret och valde ny styrelse på digitalt årsmöte

Anders Andersson fortsätter som ordförande för Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

KD summerade coronaåret och valde ny styrelse på digitalt årsmöte

Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun anordnade nyligen ett digitalt årsmöte. De summerade coronaåret 2020 och valde ny styrelse. 

Annons:

Kristdemokraternas årsmöte genomfördes digitalt och partiet, som i dag har 87 medlemmar i Hultsfreds kommun, gick igenom året som har gått.

"Trots att mycket har fått ställas om på grund av coronapandemin har det varit en omfattande verksamhet med många motioner och frågor i fullmäktige. Under året har vi före coronautbrottet och under försommaren och tidig höst kunnat genomföra ett antal studiebesök tillsammans med gästande riksdagsledamöter", säger Anders Andersson i ett pressmeddelande. .

Larry Söder var på besök gällande bostadsbyggande. Gudrun Brunegård, länets riksdagsledamot, besökte Prolympia i Virserum och lantbruksverksamheten i Mörlunda. Vid det senare besöket i Tveta deltog också riksdagsledamot Magnus Oscarsson, själv jordbrukare och ledamot i riksdagens jordbruksutskott.

Anders fortsätter som ordförande

Anders Andersson omvaldes som ordförande för ytterligare ett år, vilket innebär att han svingar klubban såväl i sitt parti som kommunfullmäktige. 

Monica Bergh är vice ordförande, Brita Freudenthal sekreterare och Sture Bergh kassör. Övriga i styrelsen: Tina Bågenhammar, Åke Nilsson, Gun-Britt Axelsson och Lennart Davidsson.

Ett nyval skedde och det var Folke Pleijert som nu valdes in som ny ersättare i styrelsen. Övriga ersättare är Anders Elgenmark, Christian Nytorpet och Johanna Ulvenhag. Revisorer är Agne Munther och Leif Axelsson. 

Det blev också diskussion om två motioner som är aktuella att föra vidare till distriktsårsmötet och partiets kongress i november.

"Det gäller dels kollektivtrafikens förutsättningar efter Coronapandemin och dels en motion som kommer att ta upp växtförädling och växtskydd", säger Anders Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: