Annons:

Sök

Annons:

Målilla knockat av ÅBK i kvaljakten – ”Bara att sura ihop”

Målilla Bandy kunde inte hota Åtvidaberg i toppmötet på Venhagsvallen. Foto: Hans Lindqvist

Målilla knockat av ÅBK i kvaljakten – ”Bara att sura ihop”

Ett rejälare och mer påkopplat Åtvidabergs BK gav inte Målilla Bandy skuggan av en chans i division 1-mötet på Venhagsvallen idag.

– Det är aldrig roligt att förlora med så många bollar. Vi föll ihop lite för mycket, säger Målillas spelande tränare Daniel Skoog efter förlust med 8-3.

Annons:

Målilla har svarat för en utmärkt säsong som nykomling i division 1. Laget har radat upp segrar och för bara ett par omgångar sedan hade rödvitt ett rejält grepp om en av de två kvalplatserna till BandyAllsvenskan.

Efter förra fredagens derbyförlust mot Tjust (6-8) tajtade det till sig i tabellen och efter 3-8 mot Åtvidaberg idag är det nu helt jämnt i tabelltoppen. Målilla är dock fortsatt tvåa bakom Västanfors och med tre matcher kvar att spela har laget fortfarande allt i egna händer.

– Vi måste försöka hitta tillbaka till något och jobba på i veckan som kommer. Vi får gå igenom och se vad som inte stämde i den här matchen för att sedan kunna göra en bra match borta mot Skirö, som är en av säsongens tuffaste matcher, nästa helg, säger Daniel Skoog.

Tungt lag

Samtidigt som Målilla verkar vara i en nedåtgående spiral är Åtvidabergs BK stekhett och radar upp segrar. Efter 8-3 på Venhagsvallen är ÅBK nu bara en poäng bakom Målilla.

Den kraftiga vinden och den i vissa delar av matchen svårspelade isen spelade förstås lagen ett spratt. Ett mer rutinerat Åtvidaberg bemästrade dock läget klart bättre, var mer påkopplat, vassare i det långa spelet och betydligt hetare på fasta situationer.

– Det är ett väldigt tungt lag med bra lyft som de spelade mycket på. I första smällde de dit två hörnor. De har många bra skyttar och även om vi försökte rusa på de som gjort flest mål så har de många andra som skjuter bra.

”Mycket hetare än oss”

Bortalaget gick fram till en 2-0-ledning, men i slutet av den första halvleken reducerade Linus Karlsson till 2-1 och gav Målilla nytt hopp.

– Det var skönt att få med oss det målet in i halvtid. Vi visste att vi skulle ha vinden i ryggen i anfallen i den andra halvleken. Det kändes bra och isen blev också bättre när solen försvann lite. Men de kom ut mycket hetare än oss och vann nästan alla dueller och andrabollar. De fick tryck på oss och vi föll ihop helt enkelt. Vi var inte tillräckligt bra för att kunna störa dem i andra, säger Daniel Skoog.

Hyllade motståndarna

Målillatränaren fortsätter:

– Åtvidaberg är ett väldigt bra lag och när det inte klaffar för oss blir det så här. Det är aldrig roligt att förlora med så många bollar och det ska det inte behöva bli så. Vi föll ihop lite för mycket, men vi har tre matcher kvar att spela i serien och ska första göra något bra av det. Det är bara att sura ihop i helgen och sen tar vi nya tag.

Linus Karlsson blev tvåmålsskytt för hemmalaget. Erik Karlsson gjorde Målillas sista mål, som också fastställde slutresultatet till 3-8.

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: