Annons:

Sök

Annons:

Målillas succé fortsätter – seger i första matchen i Värmland

Målilla Bandy vände till ett 0–2-underläge till seger med 5–3 mot Slottsbrons IF. Foto: Hans Lindqvist

Målillas succé fortsätter – seger i första matchen i Värmland

Målilla Bandy är en positiv överraskning som nykomling i division 1. Det blev seger med 5–3 i första matchen på Värmlandsturnén. 

Annons:

Målilla Bandy är denna helg i Värmland för två matcher i division 1. Första matchen spelades mot Slottsbrons IF i dag och andra matchen spelas mot Mosseruds GF i morgon. 

Målilla fick en superb start på turnén och bärgade två poäng mot Slottsbron, vilket är allsvenska laget Boltics reservlag. 
Matchen spelades på naturis och Slottsbron satte 1–0 efter två minuter och 2–0 efter dryga halvtimmens spel. 

– Återigen är vi inte med från början och blir alldeles för avvaktande. De är bra på flipp och går upp till 2–0. Vi skapar samtidigt mycket chanser men får inte hål på dem, säger Daniel Skoog. 

Målilla avslutade starkt och hämtade upp till 2–2 i halvtid. Erik Karlsson sköt 2–1 i minut 35 och Oskar Nilsson 2–2 två minuter före första halvlekens slut. 

– Det är en väldigt jämn match i första halvlek. Vi kände att de inte var bättre än oss. Vi kom till lägen och fick inte hål på dem, men vi lyckades till slut. Vi kom upp till 2–2 och det var skönt att få med sig det in i paus, säger Skoog.  

"Tror på vår grej"

Stärkta av upphämtningen klev Målilla ut och la i en ännu högre växel i andra halvlek. Ludvig Ivarsson fullbordade vändningen med 2–3 efter timmens spel. Daniel Skoog satte 2–4 i 69:e och Oskar Nilsson 2–5 en minut senare. Slottsbron snyggade till siffrorna med 3–5. 

– Vi tog över i andra halvlek och hade bra koll på deras spel. De lyfter långa bollar som vi plockar ner för att sedan sätta igång ett bra spel. Det ger utdelning och vi har koll hela vägen in, säger Skoog. 

Målilla är just nu uppe i delad serieledning med Köpings IS, som har spelat två matcher mer än Målilla.

– Vi tror på vår grej och fortsätter trumma på. Det är ingen som ger sig och känslan är att vi blir bättre och bättre ju längre matchen lider. 

Alla spelare förtjänade beröm för en väl genomförd insats. Om mindre än ett dygn spelar Målilla sin andra match på turnén, Mosserud i nya inomhusarenan i Karlstad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: