Annons:

Sök

Annons:

Två säsonger i Vimmerby – nu siktar klubben på att återvända

Varta BK är inne på andra säsongen i Vimmerby bowlinghall. Till nästa säsong är planen att återvända hem till Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Två säsonger i Vimmerby – nu siktar klubben på att återvända

Efter två säsonger i Vimmerby bowlinghall talar mycket för att Varta BK kommer tillbaka till Hultsfred nästa säsong. 
– För dagen är inget bestämt, men målsättningen är att komma tillbaka till Hultsfred, säger Varta BK:s ordförande Anders Jutegård. 

Annons:

Varta BK och tidigare ägarna för bowlinghallen i Hultsfred kom inför säsongen 2022/23 inte överens om ett upplägg för klubbens seniorverksamhet. Det slutade med att Varta BK flyttade sin verksamhet till Vimmerby.

”Vi har haft diskussioner med bowlinghallen i Hultsfred angående kommande säsong och de kan inte erbjuda oss allt seriespel för alla våra tre lag. Istället för att dela upp föreningen i två hallar så väljer vi nu att flytta hela verksamheten till Vimmerby. Vi hade självklart gärna stannat kvar i Hultsfred men det fanns ingen bra lösning för detta”, skrev Varta BK i ett pressmeddelande i juli 2022.

"För dagen är inget klart"

Nu, efter två säsonger i Vimmerby, talar mycket för att Varta BK återvänder till Hultsfred till kommande säsongen. 

– Att spela i Hultsfred har varit vår målsättning från allra första början. För dagen är inget klart. Vi håller på med en undersökning i föreningen för att ta reda på vad alla tycker att vi ska spela nästa säsong. Det är inte ett beslut som enstaka personer kan ta utan det är föreningens vilja, säger Anders Jutegård, ordförande i Varta BK. 

Varta BK kommer att ge besked inom en snar framtid. 

– Som det är nu spelar alla våra tre seniorlag i Vimmerby bowlinghall och vi vill inte dela på föreningen. För oss är det viktigt att vi har spelarna med oss och vi måste lämna besked till Vimmerby BK snarast. Tanken är att vi ska ha bestämt oss inom 14 dagar, säger Jutegård. 

Hur funkar det att bedriva seniorverksamheten i Vimmerby?

– Det gick snabbt när vi var tvungna att flytta verksamheten dit. De tog emot oss omgående och det har fungerat bra även om det blir mycket resor för spelarna som bor i Hultsfred med omnejd.

Varta BK:s a-lag ligger femma i en sjulagsgrupp i Mellanallsvenskan. Första farmarlaget ligger på kvalplats upp till division 1 och andra farmarlaget tampas i botten av division 3. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: