Annons:

Sök

Annons:

Daniel drömmer om medalj i Paris – ”Är i mitt livs form”

Daniel Gustafsson från Hultsfred är ett av de svenska medaljhoppen i Paralympics. Foto: Bildbyrån

Daniel drömmer om medalj i Paris – ”Är i mitt livs form”

Sverige gjorde enorm succé i bordtennisen i OS. Nu hoppas Daniel Gustafsson från Hultsfred på liknande framgångar i Paralympics.
– Jag hoppas att jag är i mitt livs form, säger han.

Daniel Gustafsson har representerat både Hultsfreds BTK och Södra Vi IF som ungdom och imorgon kliver han alltså in i Paralympics för första gången i karriären. Feststämningen i storstaden från OS har dröjt sig kvar och bordtennisen skapade sig en särskild plats i det franska idrottshjärtat i somras.

Paralympics avgörs i samma hall, Arena Paris Sud, som vi såg Truls Möregårdh briljera i för några veckor sedan – och i stort sett alla pass är nästintill slutsålda.

– Jag tror att den tar 6 500 åskådare och att minst 85 procent av biljetterna är sålda till alla pass, vissa är slutsålda. Det kommer vara en väldigt bra stämning och jag ser verkligen fram emot att spela inför så mycket folk. Det är nytt för mig och det kommer det vara för många andra också. Det är en jättefin hall och bra kvalité rakt igenom. Det blir inga konstiga studsar och man känner att det blir rätt bra spel. Det känns väldigt bra.

 "Ger motivation för egen del"

Sverige plockade två pingismedaljer under OS, Truls Möregård i singel och herrarna i lag.

– Jag följde det jättemycket såklart och det var två bragdinsatser, både medaljen i singel och i lag. Det var extra kul när man själv ska spela i den arenan. Det ger motivation för egen del och det är en pingishype i både Sverige och Frankrike just nu. Generellt så var bordtennisen på OS väldigt lyckad.

Gustafsson var nära att ta sig till Paralympics i Tokyo, men fick vänta till årets upplaga i Paris. 

– Det blir största grejen i min karriär, en jätteupplevelse. Jag vill komma upp i en väldigt bra nivå, men det är små marginaler och jag hoppas på en bra lottning. En medalj är en dröm, det vore fantastiskt.

Inleder med dubbel

Gustafsson går in i dubbelturneringen med Emil Andersson imorgon. Därefter kommer singelspelet igång nästa vecka.

– Vi är åttondelsseedade i dubbeln och jag är kvartsseedad i singelspelet. I första matchen i dubbel möter vi ett thailändskt par som vi slog för något år sedan, men det kommer vara en jämn match.

Laurens Devox är storfavorit i Gustafssons klass.

– Han som är bäst i min klass är överlägsen, han är nog topp-50 bland alla i världen och jag skulle bli väldigt förvånad om han inte tar hem det.

"Väldigt bra förberedelser"

Sommaren har bestått av hårdträning och mängder med samlingar med landslagstruppen. Gustafsson tror att formen är på topp. 

– Den är bra. Jag har verkligen tränat väldigt väldigt mycket sista månaderna. Vi har haft läger nästan hela sommaren, från juni fram till nu. Det har varit mycket fys och jag hoppas att jag är i mitt livs form. Vi har fått väldigt bra förberedelser.

Vad måste fungera spelmässigt?

– Jag har mitt defensivspel, men sedan hoppas jag att offensiven kommer sitta och att jag kan blanda offensivt med defensivt. Jag har finslipat en del på serven och brukar få mycket utdelning på den.

Hur är stämningen i byn?

– Det är mycket folk överallt och det är taggad stämning, det märker man. Det är kul att bara vara i byn och allt är en upplevelse. Det känns väldigt positivt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: