Annons:

Sök

Annons:

DANIEL UTSLAGEN I DUBBELTURNERINGEN I PARALYMPICS

Daniel Gustafsson och hans medspelare Emil Andersson räckte inte till i kvartsfinalen mot det polska paret Patryk Chojnowski och Piotr Grudzien. De är därmed utslagna i Paralympics dubbelturnering i bordtennis. Foto: Bildbyrån

DANIEL UTSLAGEN I DUBBELTURNERINGEN I PARALYMPICS

Daniel Gustafsson från Hultsfred får lägga Paralympics dubbelturnering i bordtennis bakom sig. Äventyret tog stopp i dagens kvartsfinal. Han och Emil Andersson förlorade med 1–3 i set mot ett polskt par. 

Bordtennisduon Daniel Gustafsson från Hultsfred och Emil Andersson vann gårdagens Paralympics-åttondelsfinal i herrdubbel och gick vidare till kvartsfinal mot det fjärdeseedade polska paret Patryk Chojnowski och Piotr Grudzien. 

Svenskarna fick inte den start man hade önskat sig på matchen och förlorade första set med 7–11. 

I andra set såg svenskduon ut att gå mot en behaglig vinst. De ledde med 4–0, 8–3 och 9–5 innan polackerna kom tillbaka med fyra raka bollvinster fram till 9–9. Daniel Gustafsson och hans kompanjon samlade sig, vann med 12–10 och utjämnade till 1–1 i set. 

Efter en jämn start på tredje set gick det snabbt till ett avgörande. Gustafsson/Andersson förlorade vid likaläge 3–3 åtta (!) raka bollar och fick se polackerna vinna med betryggande 3–11.

Gustafsson/Andersson var därmed tvungna att vinna de två avslutande setet för att gå till semifinal, men det gick inte alls. Det polska paret skaffade sig en tidig 4–0-ledning i fjärde set och vann med 11–4 efter flera missar från det svenska paret. Det blev förlust med 1–3 i set och svenskarnas dubbelturnering är över. 

Hultsfredskillen får analysera den tunga förlusten i kväll och börja ladda om för nästa veckas singelspel. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: