Annons:

Sök

Annons:

DANIEL FRÅN HULTSFRED KLAR FÖR KVARTSFINAL

Daniel Gustafsson från Hultsfred är klar för kvartsfinal i Paralympics. Foto: Bildbyrån

DANIEL FRÅN HULTSFRED KLAR FÖR KVARTSFINAL

Det blev respass i kvartsfinalen i dubbel förra veckan. I dag tog sig 26-årige Daniel Gustafsson från Hultsfred enkelt vidare i Paralympics. 

Daniel Gustafssons åttondelsfinal spelades nu på tisdagsförmiddagen. Bordtennisliraren ställdes mot kinesen Yiqing Zhao. Men precis som Truls Möregårdh och övriga tidigare i sommar darrade han inte för Kina. 

Gustafsson tog hem det första setet med 11-5, pressades hårt i det andra men vann till slut med 11-9. Även det tredje setet blev tajt, men Gustafsson från Hultsfred knöt ihop säcken och vann även det med 11-9.

– Spelet känns jättebra. Det var två jämna set som jag fick vinna så det var otroligt skönt, säger Gustafsson efter avancemanget.

3-0 i set betyder att han nu är vidare till kvartsfinal i Paralympics i Paris. Inför turneringen pekade han i en intervju med vår tidning ut belgaren Laurens Devos som jättefavorit.

Nu är det just den regerande mästaren som står för på andra sidan nätet för honom.

– Jag får försöka göra en skräll i "Truls-klass" så ska det nog gå bra. Det ska bli jättekul. Det kommer behövas något alldeles extra. Får jag till mitt spel kan det räcka långt, säger han till SVT Sport.

Den svåra matchen spelas vid lunchtid under onsdagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: