Annons:

Sök

Annons:

Ödesmättat derby väntar bottenlagen:

Division 5-jumbon Målilla GoIF är i desperat poängbehov i dagens hemmamatch mot bottenkollegan SK Lojal som är i lika stort behov av poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Ödesmättat derby väntar bottenlagen: "Vi får inte släppa tre poäng"

Det är upplagt för en riktig ångestmatch när Målilla GoIF och SK Lojal, två bottenlag i division 5, gör upp i eftermiddag.

Annons:

Målilla GoIF har inte direkt rosat marknaden i division 5 och parkerar på jumboplatsen med två ynka inspelade poäng på sju matcher.

SK Lojal har skrapat ihop fyra poäng på lika många matcher och ligger på negativ kvalplats.

Fyra omgångar återstår i division 5 och i eftermiddag väntar ett ödesmättat och ångestladdat derby mellan lokalkonkurrenterna, som inte har vunnit någon match hittills. Vinnaren får ett tillfälligt men ack så skönt andrum medan förloraren får ställa in sig på en mycket kämpig höst. 

"Får inte släppa tre poäng"

Johan Hägg, tränare i Målilla, hoppas att hans lag kan knipa säsongens första trepoängare. 

– Lojal är ett lag som vi inte får tappa tre poäng mot. Det är nu vi ska ta vår första trepoängare för säsongen och få lite andrum och feeling inför de tre sista matcherna. Vi går upp på fem poäng och negativ kvalplats om vi vinner samtidigt som Skede förlorar, säger Johan Hägg. 

Om man tittar i tabellen är tre poäng i stort sett ett måste för Målilla för att inte cementeras alltmer i botten. 

– En poäng är förlust för oss och Lojal kan få visst andrum med en poäng. Vi får inte släppa tre poäng, så enkelt är det, säger Hägg. 

Lojals spelande tränare Viktor Gimolli menar att det är en match som kan avgöra mycket. 

– För oss är varje match viktig. Nu möter vi ett lag som vi har under oss och då är det extra viktigt att vinna om vi vill vara kvar i femman. Jag vill att vi spelar som vi gjorde under första kvarten mot Bäckseda, vi pressade dem och de hade inte mycket att komma med. Både vi och Målilla har dålig form så det kan inte bli sämre, säger Viktor Gimolli. 

Så ser det ut i lagen

Båda lagen får klara sig utan varsin varningsavstängd spelare (tre gula kort), Eric Ottosson i Målilla och Ali Osman Said i Lojal. 

De två lagens tränare tycker att truppläget ser mycket bättre ut än sist. Viktor Gimolli, Mohamad Zuhir Matar och Samar Anwari är tillbaka i Lojal. Flamur Mullali, som skadade näsan senast mot Bäckseda, är ett frågetecken. 

Målillaspelarna Martin Johansson och Leo Isomettä Stolt är redo för spel efter skador. Robin Sandelius och Mikael Hammarqvists medverkan är osäker. Remy Barraza är utomlands.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: