Annons:

Sök

Annons:

Målilla svarade för stark insats mot division 4-lag – vann efter målkalas

Målilla GoIF besegrade division 4-laget Ruda IF med 5–3 i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla svarade för stark insats mot division 4-lag – vann efter målkalas

Målilla GoIF visade goda takter i säsongens andra match och besegrade Ruda IF i ett riktigt målkalas som slutade 5–3. 
– Hatten av för grabbarna. Jag hoppas att de växer av denna seger, säger tränaren Johan Hägg. 

Annons:

Målilla levererade en mycket stark insats i kvällens uppvärmningsmatch borta mot Ruda, som vann division 5 2019 och var nära att nå division 3-kvalet i höstas. 

Redan efter elva minuters spel hade Målilla skaffat sig en 2–0-ledning efter Youssef Imaras kontringsmål och Robin Sandelius mål på hörna. 

– Det var bra att vi fick snabb utdelning med två snabba mål första kvarten. Ruda har mest boll, är tunga att möta och trycker upp sitt lag men vi hade bra koll på dem under de första 25-30 minuterna. Därefter blev det vårt lag för långt samtidigt som vi överarbetade vissa situationer. De missade en straff, reducerade till 2–1 på hörna och gjorde 2–2 efter slarv i vårt försvarsspel, säger Johan Hägg. 

Bra start på andra halvlek

Målilla var dock i ledning i paus efter att nyförvärvet Remy Barraza nickat in inläggsfrisparken från Marcus Skoog. 

De första 20 minuterna i andra halvlek var tränaren Johan Hägg mest nöjd med. Martin Johansson gjorde 4–2 i upptakten av halvleken. 

– Vi backade hem lite mer med vårt lag så de började slå långa bollar, vilket gjorde att vi fick igång vårt spel. Det var ett fint kombinationsspel fram till 4–2 där Martin kom fri och gjorde mål iskallt, säger Hägg. 

Ruda reducerade till 4–3 kort därpå innan Filip Lagergren pressade Rudas backlinje så pass mycket att de gjorde ett självmål fram till slutresultatet 5–3. 

– De lyfte långt efter vårt 5–3, men vi gick in i närkamperna ordentligt. Det var bra att vi fick göra ett bra försvarsjobb. Vi låg rätt i våra positioner och krigade hårt. 

Målilla hade sina främsta spelare i Daniel Skoog, Marcus Skoog, Robin Sandelius och Remy Barraza, som jobbade hårt och höll ihop lagets centrala delar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: