Annons:

Sök

Annons:

Målilla vann kommunderbyt – Hebetränaren sågar domarinsatsen

Hebetränaren Jan Johansson var inte särskilt nöjd med domarinsatsen i derbyt mot Målilla GoIF. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla vann kommunderbyt – Hebetränaren sågar domarinsatsen

Målilla GoIF:s pangstart med 2–0 efter tolv minuter bäddade för tre poäng i kommunderbyt mot IF Hebe. 
– Vi faller på första kvarten, sedan är vi mycket bättre än Målilla, säger Hebetränaren Jan Johansson. 

Annons:

Målilla fick en drömöppning på derbyt på Silvervallen då Salim Alfnikher satte 1–0 i sjätte minuten och Pontus Carlsson 2–0 i tolfte minuten. 

– Vi startade jättepiggt och följde taktiken med att slå våra bollar mot kanterna. Vi kom runt på kanterna gång och gång och missade nog tre frilägen i första halvlek. Det gick lite för lätt så vi slutade spela på det sättet efter 20-25 minuter och då tog Hebe över. Vi har många nya spelare som får testa, vilket gör att vi ibland kommer ur fas, säger Målillatränaren Johan Hägg.

Hebes Erik Örnros reducerade till 1–2 efter dryga halvtimmens spel och hemmalaget förde stora delar av spelet under resten av matchen. 

– De gör två mål när vi står och sover i början av matchen, sen tycker jag att vi äger resten av matchen. De tjongar sina långa bollar, gnäller och sparkar oss på fötterna, säger Jan Johansson och är kritisk till domarinsatsen. 

– Jag brukar inte gnälla men dagens domarinsats är för trälig. Det är mycket som vi ska ha med oss och Johan (Hägg) tycker säkert att domaren var jättebra. Det är mycket raka armar och knuff i rygg som domarna inte tar. Man har pratat om att det ska jobbas bort men det kommer tillbaka mer och mer. Jag tycker synd om grabbarna. Jag vet att jag låter som en bitter tränare men vi får inget för att vi är tysta och spelar fotboll. Det blir jobbigt när man inte får med sig de klara frisparkarna som man ska ha. 

"Har ingen slutprodukt"

Johan Häggs Målilla höll ifrån, bärgade tre poäng och hakar på i toppstriden. 

– En jäkligt skön seger, nu hängde vi av dem lite grann. Tre stentunga poäng som gör att vi får lite tätkänning i och med att det är ett getingbo i toppen, säger Johan Hägg. 

Hebes tränare tycker att de äger matchen, håller du med?

– De har mycket boll, men ingen slutprodukt. De har tre-fyra spelare som gör det jäkligt bra, men slutprodukten finns inte och det får de lida för. Det farligaste de har är inkast, säger Johan Hägg. 

Pontus Carlsson var bäst i Målilla och alla spelare i Hebe erhöll beröm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: