Annons:

Sök

Annons:

Tränaren i mål när Målilla vann derbyt mot Virserum

Tränaren Johan Hägg vaktade kassen när Målilla vann derbyt mot Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren i mål när Målilla vann derbyt mot Virserum

Målilla GoIF vann division 6-derbyt mot Virserums SGF med 2–1. Tränaren Johan Hägg fick hoppa in mellan stolparna då deras ordinarie målvakter inte var tillgängliga. 
– Jag behövde inte göra så mycket, säger han. 

Annons:

Målillas enskilt viktigaste spelare Daniel Skoog satte 1–0 från straffpunkten efter tolv minuter och Virserums Muhammad Saad Eddin kvitterade till 1–1 på samma sätt i minut 21. 

Strax före paus nickade comebackande Kim Creutz in 2–1 på hörna och resultaten stod sig matchen ut. 

– Det är hårt och tätt som de ska vara i en derbymatch. Vi ska väl avgöra under de första 20 minuterna i andra halvlek där vi ska göra två mål på våra chanser. Målvakten gör en riktigt bra räddning och vi har inte kylan när vi kommer fram. Vi tar bollen med en touch för mycket eller gör en dragning för mycket och då försvinner läget, säger Johan Hägg. 

Hägg stod i mål

Värt att notera är Johan Hägg fick ställa sig i målet då Robin Thunberg är avstängd och Simon Johansson precis tagit av sig gipset för handen. 

– ”Lövet” (Andreas Lövgren), som brukar hoppa in i mål, har dragit baksida lår och jag ville samtidigt inte ta in Simon Rydén och bryta backlinjen som vi har haft på sistone. Skönt att backlinjen skötte sig så bra när jag fick hoppa in som målvakt och slapp ta något skott efter paus, säger Hägg. 

Målilla kliver upp på elva poäng och Virserum är kvar på jumboplatsen med noll poäng på sju försök. 

– Surt att förlora med uddamålet i en typisk derbymatch som består av mycket hårt spel. Vi är igång och vill mycket i första halvlek och hade en stolpträff som kunde ha gett oss 2–1. De gjorde 2–1 på hörna i slutet av första och vi försökte snacka igång det i paus men vi var bleka och tog inte tag i det. Det kändes avslaget och vi kom inte upp i rätt nivå för att få med oss poäng, säger VSGF:s tränare Amer Asic. 

Hägg ger beröm till hela laget och plusbetyg till backlinjen. Calle Brolin, tillbaka efter skada, och målvakten Alaa Al-Saadi var bäst i VSGF. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: